Тернопільські двірники погрожують мітлами "вимести" свої 3 мільйони

Тернопільські двірники погрожують мітлами "вимести" свої 3 мільйони
Працівники "Тернопількомуналсервіс" запевняють, що їм уже три місяці не виплачують зарплату - понад 3 млн грн. Своїх "кровних" вони добивалися зранку 1 серпня на пікеті біля офісу Держказначейства. Але посадовець накивав п"ятами від розгніваних комунальників.

- Нам винні гроші від травня, - розповідає працівник "Тернопількомуналсервісу". - Зарплата й так мізерна, але і її нема... Мусимо брати кредити, щоби хоч якось вижити, а їх виплатити нема чим. Все впирається у нашу заборгованість. Люди голодують!

Присутній перед казначейством заступник начальника міського управління ЖКГ Олег Соколовський пояснив кореспондену 20minut.ua, що "людям справді багато заборгували".

- "Тернопількомуналсервіс" - приватна фірма. Раніше у неї були проблеми з тендером щодо прибирання міста. Але оскільки ми не мали ким їх замінити, то ці люди все одно продовжували виконувати свою роботу, - пояснює чоловік. - Мерія їм заборгувала зарплату - понад 3 мільйони гривень. Робітники через суд домоглися, щоби їм повернули гроші. 
За словами співрозмовника, 30 липня була перша імовірність, що у казначействі "може бути платіжка на 30 тисяч для початку проплати заборгованості".

- Але наразі ще проплата не пройшла, - зізнається Олег Соколовський.

Відео дня

Самі ж комунальники вимагають, аби їм бодай пояснили, коли чекати своїх "кровних". Це намагалися дізнатися в одного з начальників відомства, який курує питаннями зарплати двірників.

- Ми його зустріли під казначейством та запиталися: "Де наші гроші?" Той відповів: "Не знаю". А потім просто... втік, - розповідає робітник "Тернопількомуналсервісу".

Працівники бідкаються, що залишилися без копійки. Не мають за що жити. Вони - у відчаї та гніві.

- Якщо ми навіть якихось три дні не прибиратимемо місто, то воно потоне у г**ні. Що ж краще: щоб нам зарплату повернули, чи щоб Тернопіль на туалет перетворився? - кричали комунальники уже в приміщенні казначейства. Проте замість начальства "віддуватися" довелося простому вахтеру.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Рома

    "Тернопількомуналсервіс" - приватна фірма. Які претензії до міста? Всі претензії до своїх власників.
  • Любецький Андрій

    А про КП ТМШЕД забули? А дійсно, знищили комунальне підприємство та й так собі буде. Слава свободі!
  • Горушко Анастасія

    Надал продай свій будинок!!!! Поверни зарплату двірникам.!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:02 Про блуд, зради і церковний шлюб. Отець Олексій Філюк відповідає на гострі питання про сім'ю photo_camera 21:01 На війні загинув захисник з Почаївської громади Віталій Сімора, якого вважали зниклим безвісти photo_camera 20:01 Тернопільські поліцейські отримали нові авто 19:04 У кого можуть вилучити авто, за новим законом про мобілізацію Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 18:03 У Тернополі відкрили виставку до річниці першої згадки про місто photo_camera 17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільська модель, студентка ЗУНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up