За умовами проекту, міжнародний експерт, який має власний досвід успішного ведення ресторанного бізнесу, консультуватиме тернопільський заклад у питаннях менедженту, покращення сервісу та меню впродовж трьох тижнів. Закордонний гість уже прибув до Тернополя і розпочав свою роботу у ресторані.
— Ми подали заявку на участь у проекті німецького уряду ще на початку року, а у червні прийшло підтвердження нашої участі у програмі, — розповідає співвласник ресторану „Тропік” Володимир Мотиль. — Ми взяли участь у цій програмі для того, щоб фахівець, який має великий досвід у ресторанному бізнесі, допоміг покращити роботу нашого закладу. Фолькер Бухман, який приїхав до нас із міста Мьольн, що біля Гамбурга, упродовж 25 років працював шеф-кухарем і бізнес-тренером, а також 20 років був готельним менеджером і власником готельно-ресторанного бізнесу у Німеччині. Тож ми обов’язково візьмемо до уваги його цінні поради і рекомендації.
Щоб стати учасником проекту, за словами Володимира Мотиля, потрібно було заповнити заявку і чимало інших документів, які ілюструють діяльність закладу: дані про персонал, зарплати, розвиток ресторану тощо.
— Крім того, у переліку документів, які були надіслано на розгляд конкурсної комісії, ми розповіли про своє бачення подальшого розвитку нашого підприємства і показали перспективи нашої діяльності, — додає співрозмовник. — Така програма у Німеччині діє не лише у галузі готельно-ресторанного бізнесу, а й в інших сферах — сільського господарства, нерухомості, харчової промисловості та інших. Це міжнародна програма, тому подавати заявки можуть учасники з різних країн. Знаю, що з українських конкурсантів у цій програмі також виграли львівський готель „Жорж” і Львівська майстерня шоколаду.
Експертів, які консультують те чи інше підприємство, обирають дуже ретельно, каже Володимир Мотиль. Вони проходять своєрідну перевірку — атестацію за міжнародними нормами. Окрім того, такі експерти повинні мати великий досвід у тій чи іншій галузі і досягти вагомих результатів у своїй справі.
Роботу міжнародного експерта у тернопільському закладі оплачують з фонду програми „Служба старших експертів” від німецького уряду. Ресторан лише покриває витрати Фолькера Бухмана на проживання, транспорт, харчування, переклад і супутні видатки.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 17 від 24 квітня 2024
Читати номер
Анонім
Євгенія Цебрій