Партнер рубрики Події

Тернополяни врятували молодого лелеку

Тернополяни врятували молодого лелеку
Тернопіль. Врятований лелека
Дитинча лелеки, яке випало з гнізда і пошкодило крило, передала для порятунку у Лановецький зооботанічний куток родина Марчаків. Пташеня — з села Забойки біля Тернополя.

Події розгорталися 2-3 липня.

- У нас на подвір'ї лелеки живуть уже 5-6 років. Загнізилися на ясені біля криниці, - розповідає тернополянка Юлія Марчак про випадок удома в її батьків. - Вони щороку відкладають по три яйці і висиджують трьох малих. Двох малят вони в змозі прогодувати, третього ж завжди викидають. Напевно, природа бере своє — птах знає, чи зможе прогодувати та "виховати", навчити літати все потомство. Та цього року трапилось інакше. Птах випав сам, щоправда літати ще не вміє. Тож впав, і сильно побився, забив крило, не міг підвестись.

Юлія з чоловіком та чотирирічною донькою Поліною, які саме приїхали у село до батьків, вирішили врятувати птаха.

Відео дня

- Я подивилася, що йому погано і треба щось робити, бо ж шкода, продовжує пані Марчак. - Ми насилу йому запихали їжу. Сало, картоплю варену, навіть пробували м'ясо...

Зрештою люди звернулися за порадою до журналіста “RIA плюс” і спільно вирішили, що краще лелеку віддати у зоокуток. Адже там його мали б належним чином доглянути і полікувати.

- Але в зоокутку у “Топільче” нам сказали, щоби приносили пташа зі своїм кормом. Тоді заберуть, - пригадує тернополянка.

Тож спільно вирішили передати тварину у зооботанічний сад в Ланівцях, про який ми писали у рамкух проекту DiscoveRIA. Його власник Костянтин Чернець погодився прийняти тварину.

- Тож ми поїхали на автостанцію і передали лелеку автобусом. Для цього посадили його на солому в картонній коробці, - говорить Юлія. - Водій автобуса радо погодився перевезти птаха. Він сказав: “Я вже возив кури, качки, але бузьків — ніколи”.

Птах зараз у Ланівцях.

- Я його напував. Зараз іду до лікаря, - говорить Костянтин Чернець. - Спершу треба привести бузька до тями. Молодому птаху могло погіршати ще й через сало та картоплю. Йому потрібна тільки природна їжа — риба, жаби.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up