Тернополяни з батальйону тероборони оберігають спокій на кордоні з Кримом

Тернополяни з батальйону тероборони оберігають спокій на кордоні з Кримом
Хлопці забезпечені провізією, бронежилетами, мають стрілецьку зброю. Але скаржаться, що зарплату їм не доплачують. Про це розповідає депутат тернопільської облради Роман Навроцький.

Він разом із ще трьома колегами на вихідних побували у Херсонській області - на місці дислокації бійців з батальйону територіальної оборони.

Воякам, за словами депутата, вони привезли “півмашини передач від батьків солдат, решта — загальної допомоги”. Останнє збирали зі всього Тернопільського району. Доправили і ще один важливий вантаж — посвячену спеціально для батальйону хоругву.

- Наші бійці там, на Херсонщині, служать на блок-постах. Один я бачив на свої очі — він готовий до оборони, - розповідає Роман Навроцький. - Багатьох вояків впізнавав, бо ще у Тернополі привозили їм бронежилети і кевларові каски.

Відео дня

Між іншим, як запевнив співрозмовник, бронею бійці з Тернопільщини повністю укомплектовані. Мовляв, навіть є кілька запасних — зберігають на складі.

- Продуктами вони теж цілком забезпечені, - продовжує депутат облради. - І це, в основному, завдяки нашим людям, які надсилають провізію. Але є і проблеми. Наприклад, солдати кажуть, що ночами холодно, а теплого одягу вони не мають. Бракує і дров для опалення наметів. Ну і, звісно, дуже потрібні пристрої нічного бачення і тепловізори. Усього цього в хлопців нема.

За словами Романа Навроцького, бійці нарікають також на ситуацію із зарплатою.

- Хлопці кажуть, що їх не забезпечують нею грошима у повному обсязі. Маю інформацію, що вони навіть планують колективно звертатися до керівництва, щоби це питання вирішити, - додає співрозмовник.
Окрім вояків з Тернопільщини, разом з ними служать солдати з Херсонщини та Львівщини, розповідає Роман Навроцький. Утім, каже, що наших там найбільше.

- Хлопці розповідають, що кожного дня спостерігають за тим, що робиться на кордоні з Кримом, - продовжує депутат. - Пояснювали, що постійно бачать там скупчення російської військової техніки. Усе це виглядає доволі агресивно та нічого хорошого не віщує. Але вояки запевняють, що мають бойовий настрій і що готові боронити Україну.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Тримайтеся хлопці ми з вами.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up