Тернополянку звинувачують у великій афері

Тернополянку звинувачують у великій афері
Фото виставлене на сторінці у ВК "Галина Ружицька"
Скандал. Киянки звинувачують тернополянку у шахрайстві. Кажуть, що та обіцяє роботу у Греції та виготовлення всієї документації, бере оплату, але нічого не робить. Наша землячка переконує – це все помста. Нікому нічого не винна, а якщо щось винна – повертає до копійки.

„Шановна громадо! Ми бажаємо Вам повідомити, що Ружицька Галина Василівна, родом із Тернопільщини, але на даний час перебуває в Афінах, Греції, займається шахрайською діяльністю та обманює народ. Обіцяє роботу від 900-1500 євро та виконання справ за один місяць. Бере аванс 250 євро і на тому відтягує час. Нас багато, обманутих людей!”

Повідомлення такого типу надійшло у жовтні-листопаді у нашу редакцію та на ряд тернопільських сайтів зі сторінки "Галина Ружицька" у "ВК". Люди стверджували, що об'єднались і створили сторінку задля того, аби повідомити інших про шахрайство.

Утім, у міліцію, як виявилось, на той час ще ніхто з них не звертався. На наше прохання відгукнутись тих, хто "попав на гроші" через тернополянку, відреагувало двоє киянок – Олена Денисенко і Тетяна Ткалич. На сторінках, які створені від імені тернополянки, імен та прізвищ  тих, хто хоче повернути гроші, десятки.

«То аварія, то вагітність»
- Знайшла я Галину в мережі, - розповідає Олена Денисенко. – Зацікавилась пропозицією. Потім  надіслала їй копії документів і своїх, і чоловікових. І гроші – 500 євро: на виготовлення річної візи і квиток на літак. Решту суми – 500 євро ми мали віддати їй уже з першої зарплатні. Галина обіцяла зробити свою роботу за три тижні. Однак по завершенні цього терміну сказала, що виникли проблеми і ще треба занести якісь довідки у посольство. Ми прочекали ще кілька тижнів.

У той же період, за словами пані Олени,  її у тих же соцмережах почали запитувати, чи працювала вона уже з Галиною і що знає про неї. Вона поспілкувалась, за її словами,  з десятком людей, які потрапили в аналогічну ситуацію.

- У всіх одна і та ж історія, - каже пані Олена. – І один, і той самий результат: тільки Галина повідомляє, що такого-то числа буде відкрита віза і того ж дня треба буде вилітати, перед призначеною датою раптом усе відміняється. Раптом Галина потрапляє у лікарню, то аварія, то вагітність. Причому того ж дня, коли вона нібито у лікарні і не може говорити з нами, тобто з тими, хто уже мав би вилітати, спокійно спілкується  з іншими охочими виїхати на заробітки.

На подальші випитування про дату від'їзду жінка отримала відповідь - мовляв, не хочеш чекати, забирай гроші. Та, звісно, погодилась. Однак повернення грошей також не було безболісним – повертала частинками і за постійного нагадування про себе з боку киянки. Наразі жінці повернули тільки 200 євро. 
Почали об’єднуватися 
У таку ж неприємну ситуацію потрапила і Тетяна Ткалич із родиною. На заробітки у Грецію пані Тетяна збиралась із чоловіком та братом. Усі мали роботу в Україні, тож перед вильотом за кордон довелось звільнитися. Проте так і не дочекались виїзду на заробітки.

-  Мало того, на моїй роботі ще колеги потягнулись за мною, - каже пані Тетяна. – Хоч я казала: „Хай спершу я поїду, а потім ви вже спробуєте”. А тепер відчуваю провину перед ними.

Загалом, за словами пані Тетяни, виїжджати за кордон мали у складі групи з тридцяти чоловік. Незалежно від місця праці, усім охочим поїхати на заробітки до Греції Галина Ружицька обіцяла зарплату розміром 900 євро. А з вересня 2014-го обіцяла вже 1400 євро.

- Я просто не можу зрозуміти, як ми могли повірити кожному її слову, - каже Тетяна Ткалич. – Як місяцями чекали роботи, а потім повернення грошей. І повертала вона їх частинками. Та ще й робила винними нас у ситуації, що склалася. Проклинала, залякувала.

Тому обмануті люди, каже жінка, почали об’єднуватися, вимагати повернення грошей та писати у газети і на сайти. Однак до міліції, сподіваючись ще повернути свої гроші - бо декому таки вдалось їх забрати – тоді ще не звертались. Пані Галина, як стверджують ошукані у створених групах, створює нові сторінки із пропозиціями працевлаштування, і не тільки у Греції. Також люди дізнались, що жінка проходила за однією із кримінальних справ.

Відео дня


«Який полтергейст мене звинувачує?»
Врешті по допомогу до міліції таки звернулось троє жінок, серед них і Олена Денисенко. Вони повідомили про це у редакцію. Зокрема, написали заяви у Дарницьке райуправління ГУМВС України у Києві. Як повідомили нам у прес-службі київської міліції, відомості внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань за частиною статті 190 «Шахрайство». 

Сама ж пані Галина стверджує, що стала жертвою помсти. З нею ми спілкувались у соцмережах. Жінка переконує, що викрила одного чоловіка у тому, що він обдурює людей, а той почав підбурювати народ та розсилати повідомлення. З її боку жодного шахрайства бути не може – хто хотів повернення коштів, тому повертала, хоч і не всі відразу. 

- Якби щось із того було правдою, то давно б уже люди пішли у міліцію, а не писали статті, - відповіла пані Галина. - На то є суд, але ніяк не газети… То так і напишіть від мене у статті, що я не знаю, який полтергейст мене звинувачує. Тому що ніхто конкретно мені не пише, що від мене хоче і кому я що винна.

Жінка скептично поставилась до інформації про заяви. Мовляв, особисто її ніхто не турбує. Каже, що вся інформація в Інтернет-мережі з’явилась через невідомо ким створені сторінки (копії листування Тетяни та Олени  про повернення грошей є у редакції – прим. ред..). Після цього вона і сама звернулась до правоохоронців.

- Що мені робити? У міліції сказали, що з такою "фігнею" боротися не хочуть, бо треба ІР-адреси вираховувати і так далі, - каже жінка. – Порадили йти до суду. Пішов малий і адвокат. Подали заяву. Але там сказали, що можна рік чекати на засідання.

Про роботу мовчить
Розповідати, яку ж саме роботу і які візи пані Галина мала виготовити для охочих працевлаштуватись у Греції, жінка не захотіла. Після запитань про візи вона видалила сторінку «Робота Греція». У той же час киянки переконують, що йшлось про виготовлення річної робочої візи у Грецію. У візовому центрі таких не виготовляють. А у випадку з пані Денисенко, яка тільки у серпні отримала закордонний паспорт, про візу мова не може йти.

- Що ви маєте на увазі під робочою візою? - запитали нас у консульському відділі  Посольства Грецької Республіки в Україні. – Якщо віза понад 90 днів, то це вже національна. І для її оформлення потрібно особисто подавати документи у консульство. Для оформлення інших віз можна звертатись або у візові центри, або в акредитовані турфірми, або знову ж таки – до нас.

Чи знають бодай щось про діяльність Галини Ружицької, ми поцікавились у cелі, де вона прописана. У сільраді повідомили, що знають її не дуже добре, оскільки вона там ніколи не жила. Але справила на місцевих не найкраще враження, оскільки мала проблеми з міліцією. 

Уже після виходу публікації в "RIA плюс" у редакцію повідомили про написання ще кількох заяв із скаргами на тернополянку. Ми стежитимемо за розвитком ситуації та висвітлюватимемо її у настпуних публікаціях. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (31)
  • Читач11

    Всім доброго дня,мене також було ошукано Геновезу ,як з вами об'єднатися ?може є якась група ,добавте мене пліз ,або може хтось може зі мною поспілкуватися що далі робить?
  • Марійка Буковинка

    ВСІМ, ХТО  БУВ ОШУКАНИЙ АФЕРИСТКОЮ  Галиною  Ружицькою, повідомляю  приємну  новину. 7.11.2018 р. Галину Ружицьку (Аліну, так  вона  себе  тепер  називає) Геновезу, та  її  чоловіка  Стратос  Геновезу, заарештовано. На  разі  вони  під  слідством, сидять  в  Грецькій  тюрмі.Маємо  шанс  отримати  свої кошти  назад.Треба  знову  всім об*єднатись.Долучайтесь в  друзі і групу.Пишіть в приватні  повідомлення.
  • Ζωη Ζωητσα

  • Ζωη Ζωητσα

keyboard_arrow_up