У Березовиці перекрили дорогу і заблокували “5-ту маршрутку”

У Березовиці перекрили дорогу і заблокували “5-ту маршрутку”
Конфлікт через маршрутку виник у мешканців сіл Велика Березовиця та Острів.

Сьогодні вранці мешканці Великої Березовиці перекрили дорогу і заблокували рух автобусу, який їхав маршрутом №5. Перекрили дорогу тому, що коли маршрутка повертається із села Острів, мешканці Березовиці вже не можуть у неї сісти.
- Для п'ятої маршрутки продовжили маршрут, однак не збільшили кількості автобусів, - розповідає жителька Березовиці. - Раніше автобус за цим маршрутом їздив до початку села Острів. Тепер же маршрут продовжили – автобус їде до кінця села. Відповідно кількість пасажирів збільшується та й часу автобусу тепер потрібно більше, щоб об'їхати увесь маршрут. Однак кількість одиниць транспорту на маршруті збільшили тільки на один автобус. Цього недостатньо. Адже тепер у Березовиці ніхто не може сісти в маршрутку.

Жінка також додала, що не завжди на маршруті є ті автобуси, які мали б бути за графіком.
- Вчора я стежила за рухом маршруток через сайт de.transport.com.ua, - каже вона. - Із 5 автобусів на маршруті було лише три. І це при тому, що збільшився маршрут.
Жінка стверджує, що люди почали скаржитися у “Міськавтотранс”, однак там відреагували таким чином, що маршрутка тепер взагалі не ходить у Березовицю, та й відповідно у Острів.
Про конфлікт довкола “5-ї маршрутки” тернополяни також пишуть у соцмережах.
“Вчора на ринку наших березовицьких не пускали в маршутку мешканці села Острів, - пише у соцмережах Христина Чомко. - Аргументували тим, що це вже їхня маршрутка”.


Начальник управління транспорту Тернопільської міської ради Ігор Мединський вважає, що вирішенням цього транспортного конфлікту має займатися влада Тернопільського району.
- До нас звертаються мешканці приміських сіл з проханням продовжити міські маршрути, щоб вони мали гарне сполучення із обласним центром, - розповідає Ігор Мединський. - Наш міський голова усім іде назустріч. Так було із продовженням маршрутів до Білої, Підгороднього тощо. Так само було із маршрутом до Березовиці.
За словами пана Мединського, автобуси по п'ятому маршруту курсували через усю Березовицю і аж до початку села Острів. Тепер же мешканці Острова звернулися у міська раду Тернополя з проханням продовжити маршрут через усе село.
- Ми пішли їм назустріч, - каже Ігор Мединський. - Люди задоволені, тому що раніше у них вартість проїзду у автобусі була 3,50. Тепер же 2,50 плюс пенсіонери їздять безкоштовно, а школярі за 50% вартості проїзду. На маршрут ми додали один автобус. Але виник конфлікт між мешканцями двох сіл. Тому допоки цей конфлікт не буде вирішений, маршрутні автобуси, що курсують за 5-им маршрутом, їздять тільки в межах Тернополя, тобто до знаку, де закінчується місто.

Ігор Мединський також повідомив, що сьогодні, о 16.00 відбудеться зустріч у Тернопільській районній державній адміністрації для вирішення конфлікту, що трапився. На цій зустрічі будуть присутні заступник голови райдержадміністрації, селищні голови Березовиці та Острова та начальник міського управління транспорту Ігор Мединський. Про результати домовленостей повідомимо згодом.      

Довідково
Автобусний маршрут №5: вул. Лучаківського - Центральний ринок - смт. В. Березовиця (острівські новобудови) - с. Острів.
Перевірити рух транспорту на маршруті можна на сайті http://detransport.com.ua

Previous Next

Автор фото: Юрій ШЕРСТЮК

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Анонім

    Потрібно пустити до с.Острів маршрутку з Баму через східний

    Saverina-myshulivska Ira reply Анонім

    Підтримую, нехай маршрут № 5 їздить з дружби до центру Острова, окрім того пустити маршрутку №5А з баму через східний до центру Острова.
  • Saverina-myshulivska Ira

    Шановні! Ви подивіться на маршрутку Тернопіль-Буцнів "СПРИНТЕР", як можна таким транспортом перевозити пасажирів!!! Підлога вся дирява, все закрито на глухо ( літом), наталовують таку кількість людей -що деякі втрачають свідомість ( замовчую про дітей). За що ми плотимо тих самих 5 гривень?! А на маршрутці "ЕТАЛОН" цього ж напрямку зявився новий водій- ХАМИТЬ що старому, що молодому, що малому. Такого БИДЛО заборонено пускати поміж людей!!! НА ЩО ДИВИТЬСЯ НАША ВЛАДА?!
  • Анонім

    більша кількість маршруток проблеми не вирішить бо на час пік припаде максимум три автобуси. Ці три автобуси буде на три села бо не треба забувати про громаду села Буцнів коли вартість проїзду по марштруту Тернопіль - Буцнів вартує 6 грн, а після 15-ти хвилиної ранкової прогулянки до зупинки 5 маршруту буде вартувати 2грн 50 коп
  • Маховик правди

    Там одне вирішення проблеми або туда пустити  великий автобус ,бо  реально багато людей їде ,або виділити на цей маршрут більше маршруток .

    Василиса reply Маховик правди

    Можливо варто добавити ще один маршрут - Острів-Березовиця-Ринок. Куда найбільше люди їздять - дослідити, провести опитування.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up