У Генплан Тернополя внесуть зміни

У Генплан Тернополя внесуть зміни
Василь Бесага
Уся містобудівна документація Тернополя розроблена у повному обсязі. Ознайомитись з нею можна на сайті міськради у рубриці «Генеральний план м. Тернополя», кажуть в управлінні містобудування, архітектури та кадастру міськради.


У 2015 році в уже існуючий Генплан збираються внести зміни, скорегувати. Однією із причин такої потреби стали інвестиційні запити.  Про це розповів начальник міського управління архітектури Василь Бесага у вівторок, 9 грудня.  

- Що є базовим у містобудівній документації?, - каже Василь Бесага. - Це розвиток нашого міста у північно-західному напрямку. Це територія, розташована на землях колишньої академії народного господарства. 

Наразі уже розроблено, за словами посадовця, і підготовлено до затвердження сесією міськради  детальний план території житлового району «Кутківці». Це приблизно 180 га землі, яка якраз прилягає до вже існуючого житлового району Кутківці. 

Previous Next

- Планувальна структура цього району більш сучасна, - каже Василь Бесага. -  Ядро цього району – тут з планувальної точки зору розміщені школа, садочок, заклади торгівлі, бібліотеки. Запроектували багатоповерховий «гараж» на дві тисячі   машин.  Нами ще запроектовано, щоправда як ескізний варіант, і  по Пронятину.  Ми також розробили ескізний варіант того району. Його хочемо затвердити на сесії міськради як основу для того, щоби  у подальшому при  розгляді змін у Генплан і в зонування, можна було подати заяву у «Діпромісто», щоби він міг дати певні пропозиції.
На базі уже розробленої містобудівної документації, за словами пана Бесаги, будуть проводити корегування «Шостого мікрорайону», і «Північного». 

-Межі «Шостого» – дитяча поліклініка, потім  там, де верхня частина  від Корольова вниз до Підволочиського шосе, і зліва там – де зараз побудовані заправки, - пояснює пан Бесага. - А Північний – від Текстерно, де от є гаражі, потім Текстильна – там де пивзавод, потім Володимира Великого, Київська, Тарнавського і вниз до Універсаму. 

 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Terno

    Краще б пояснив пан "архітектор" як вони роками ігнорують межі історико-архітектурного центру міста забудовуючи його скляними коробками для яких місце на нових масивах!
  • Анонім

    В Тернополі немає ЖОДНОГО незаконно будівництва - це вже досягення!
  • Анонім

    внести зміни причини такої потреби стали  інвестиційні запити.

    від кого , чи для кого,,,????



    інвестиційні запити- / читати  хочуть  вкласти  бабки, ось і всі запити/



     ,,,,, нехіло на рівному місті заробляти- маючи адмін ресурс неправда,,?



      ,,,, україна це європа????
  • Roma Swetrov

    Хвалю,на кінець, в Тернополі почали дотримуватись Законів України і опублікували хоча б одне ПДТ правда без техніко-економічних показників що є тільки малюнком. На вигляд хороший детальний план, однак це не Кутківці. Чому переробили «Північно-Західний» район який був розроблений десь в  2007-2008 роках та ще й  хочуть назвати Академічним. Одразу хочеться шукати підводних каменів. І знаходимо по генплану це Академічний район а Кутківці залишились в беззаконні та хаосі і далі. Чому гроші виділені на Кутківці йдуть мимо них на район який за прогнозним населенням може і не знадобитись? Чому не можна оздоровити забудову Кутківець запропонувати високо щільну, килимову забудову щоб люди могли будуватись для своїх сімей родин, запроектувати їм соціально-гарантовані об’єкти обслуговування, зробити  приозерний район зразковим, який екологічно впливає на наше єдине ще багатство ОЗЕРО. Хочемо і далі без містобудівної документації забудовувати Кутківецький район, мріємо про елінги для себе?  Коли все ж таки буде громадське обговорення цієї містобудівної документації, адже до 28 листопада збирали пропозиції і який результат? Та нащо гроші витрачати на нові райони коли ще Північний і Шостий не забудовуються? До речі що за приватна забудова попала в це ПДТ? Хто назве прізвища щасливців? В районі цього кадастрового номера 6110100000:14:001:0059 та поряд землі під садівництво які після ПДТ можна буде віднести до індивідуального будівництва, а кажуть нормальних земель немає для Героїв АТО.



    Внесення змін в генплан призведе до узаконення масових порушень в попередньому генплані особливо по всіх зелених зонах які у нас украла попередня Заставна влада . Адже розробники генплану, на порушення законодавства та державних будівельних норм (прізвища героїв знайдете в записці до генплану) разом із «архітектурною», без лапок не можна цих людців називати громадськістю, наперед, без будь-яких дозвільних рішень щодо розміщення земельних ділянок в парках, одні погодили генплан ─ інші вилучили в генплані із зелених зон ділянки, на які уже тепер законно прийнято рішення Свободівською міською радою.  До речі головний архітектор міста навіть не заікнувся що такого не можна робити. Подивіться яка жахлива річ в генплані та зонуванні адже  такі зелені зони як по Слівенській та багато бульварів, зокрема, Куліша і Петлюри просто зникли. Якщо Голова хоче все ж таки повернути громаді парки хай скасує всі рішення які стосуються ділянок в зелених зонах міста, як було в попередньому генплані розвитку міста Тернополя. І поверне в генплан зелені зони вже зараз а не після виборів.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up