У новому парламенті буде 10 народних депутатів із Тернопілля

У новому парламенті буде 10 народних депутатів із Тернопілля
П'ятьох депутатів виборці Тернопілля обрали за мажоритарними округами, ще п'ятеро – проходять у парламент за партійними списками.

За списком партії “Народний фронт” проходять два наші земляки Роман Заставний та Володимир Соляр. Перший особливого представлення не потребує – це колишній мер Тернополя. А ось про другого варто нагадати – Володимир Соляр проживає у місті Козова, йому 33 роки. Зараз Володимир – заступник командира добровольчого батальйону “Айдар”.
Роман Заставний у списку “Народного фронту” - 31-й, Володимир Соляр – 55-ий.
За попередніми даними “Народний фронт” набирає 21,63% голосів виборців, а це 48 місць у парламенті, плюс ще 10 місць – за рахунок розподілу відсотків тих партій, які не проходять у парламент. Тобто і Заставний, і Соляр є прохідними.

Партія “Блок Петра Порошенка”, за попередніми даними, теж отримує орієнтовно 58-60 місць у парламенті. Відразу у нову Раду потрапляє екс-голова Нацбанку, львів'янин Степан Кубів. Із Тернопіллям його пов'язує те, що він є уродженцем села Мшанець Зборівського району.
Ще двоє тернополян – Степан Барна (65-ий у списку) та Ігор Побер (67-ий), мають шанси потрапити у парламент від блоку Порошенка після формування коаліції. Частина людей, які отримали депутатські мандати, підуть працювати в уряді, відтак список посунеться на десяток осіб.
Ігор Побер у парламенті попереднього скликання представляв партію “УДАР”. Депутат Тернопільської облради Степан Барна у Верховну Раду потрапляє вперше.


Ще кілька представників Тернопільщини мали непогані шанси потрапити у парламент, однак трішечки недотягнули для проходження.
У списку Радикальної партії Олега Ляшка були колишній губернатор Тернопільщини Юрій Чижмарь (25-ий) та голова обласного осередку партії Святослав Півторак (52-ий).
Проте, результат у радикалів такий, що у парламент проходять близько 20 чоловік. Чижмарь може стати нардепом хіба у випадку входження Радикальної партії у коаліцію і відрядження п'ятьох осіб із списку у Кабмін, що навряд чи є можливо.

Проходження ВО “Свободи” у парламент поки що під знаком питання. Однак, навіть якщо це трапиться, у парламент вони зможуть провести орієнтовно 15-16 чоловік. Найближчий тернополянин у партійному списку свободівців – доброволець батальйону “Січ” Володимир Стаюра лише на 26-ій позиції.

Тернополян у прохідній частині виборчого списку “Опозиційного блоку” немає. Також нема тернополян і у прохідній частині списку “Самопомочі”.
У списку ВО “Батьківщина” депутат трьох попередніх скликань, тернополянин Василь Деревляний на 29-ій позиції. Однак, за попередніми даними, партії Юлія Тимошенко отримує у парламенті лише 17-18 місць.
Із тернополян у парламент міг потрапити і депутат Тернопільської міськради Петро Ландяк. У партійному списку “Громадянської позиції” він був під 6-им номером. Однак, за результатами виборів “Громадянська позиція” Анатолія Гриценка не проходить у парламент.

 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Оля

    Заставний мав би совість! Худоба така...ще мало з Тернополя накрав,то тепер до загального корита рветься!!!Не розумію людей,які голосують за ту наволоч,яка розкрадала місто стільки років...як з такими будувати державу?!
  • Галушкина Галина

    ...вот вам и заставный........депутат.......за что боролись)))))))))))))))))))
  • Петро

    Заставний вже в депутати лізе? Тернопіль до ручки довів а тепер буде таке з Україною робити.Заставний недостойний бути у Верховній Раді.якби я знав що по списках йде пан Заставний ніколи б не голосував за Народний Фронт.такі люди як він дискридитують всю партію і для України нічого доброго вони не зроблять-тільки буде думати і робити все для себе і сімейного бізнесу
  • Anonymous

    Добре, що хоч пана Ковалика нема в тому списку.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up