У школах Тернопільщини працює понад 2 тис. пенсіонерів

У школах Тернопільщини працює понад 2 тис. пенсіонерів
На Тернопільщині у школах працює 2185 педагогічних працівників пенсійного віку. Тим часом молодих працівників працевлаштовано тільки 468 осіб.


Про це повідомила гуманітарний заступник голова ТОДА Наталка Михно під час брифінгу на тему «Підготовка до нового навчального року 2014-го навчального року» у понеділок, 18 серпня. 

- Найбільша проблема, яка хвилює мене як гуманітарного заступника  - це проблема кадрів і їхньої кваліфікації, - повідомила Наталка Михно. -  На сьогодні мене дуже болить – це проблема не тільки нашої галузі, а держави загалом, у нас сьогодні в загальноосвітніх навчальних закладах працює 2185 педагогічних працівників пенсійного віку. З них – 1881 вчитель, 126 директорів шкіл, 91 заступник директора школи, 73 вихователі і 11 педагогів- організаторів. Натомість є проблема із працевлаштуванням молодих спеціалістів. Лише 468 влаштовано. Тому маємо нині потребу у певних зрушеннях. 

Мова, за словами гуманітарного заступника, іде про те, що під час реформування освітньої галузі слід враховувати її певні потреби, проводити підвищення певної кваліфікації вчителя, і, бажано, молодого вчителя.

- Це потрібно для того, щоби наші заслужені працівники, пенсійного віку, отримали достатню пенсію і пішли на заслужений відпочинок, - додає вона. - Тоді ми зможемо поповнити ряди освітян молодими кадрами. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Маховик правди

    Таку файну статистику навели ,а чому ніхто не говорить, що всі ці педагоги пенсійного віку на своє місце вже оформили своїх дітей котрі закінчили педагогічний . Нехай редакція поцікавиться про сімейні клани у школах  ,картина буде дуже цікава .

    Sammer reply Маховик правди

    Це не "клани", а династії. Різницю розумієш? )

    Маховик правди reply Sammer

    Від перестановки слів факти не поміняються .

    Депутат reply Маховик правди

    літературна мова це не математика, тому зміна міця знаходження слова в реченні суттєво впливає на зміст вислову... але вам цього не зрозуміти... ви ж щасливий власник диплому ПТУ...

    Маховик правди reply Депутат

    Що вже немає до чого пристібатися , бо правда очі ріже . Так я щасливий власник диплому ПТУ, бо там багатьом розумним речам вчать . У мене є ще диплом інституту але я важаю ,що інститут по рівню освіти нижче в рази від ПТУ мені було з чим порівнювати .Якщо ви вважаєте ,що ті що закінчили ПТУ і вони з низьким рівнем знань ,і це люди другого сорту, то ви конкретно помиляєтесь .  P.S Я не в школі щоб ви мені тут бухтіли, як літературна мова  бороздит Большой театр .Краще це розказуйте Sammer ,але у мене така чуйка ,що Депутат і Sammer це одна і та сама особа .

    Катя reply Маховик правди

    та хай собі тролять, без них скучно би було)))
  • Sammer

    Розумні випускники педвузів не дуже рвуться до наших сучасних "диких" діточок - ідуть або в аспірантуру, або у бізнес. Вони прекрасно усвідомлюють свою перспективу на 1,5 тис. грн.) То нехай краще вчать дітей вчителі пенсійного віку, у яких і досвід, і знання, аніж деякі сучасні молоді "навчИтельки" )

    От що ви заспіваєте, коли ці пенсіонери через років 5 дійсно підуть (за віком) і дітей буде вчити нікому?

    Катя reply Sammer

    повністю згідна. я більше за те, щоб мою дитину вчила нормальна досвідчена вчилетька, ніж те, що в нас зараз переважно виходить з педагогічного.

    Депутат reply Катя

    та вашу дитину важко навчити.. після такої мамаші...

    Катя reply Депутат

    а ти, дивлюся, всі теми тут тролиш) і що ж ти про мене знаєш, що такі висновки робиш?
  • 666

    Для 111: пенсионер 80-90 років який сам елі говорить, він тебе навчить? чому?
  • 666

    дуже правильно зауважили! молоді нема роботи в школі! бо пенсионерка прилипла до стільця і не хоче їти на пенсію

    111 reply 666

    Для 666:  Краще піди розумнику до тих , що, як ти кажеш, прилипли до стільця і попроси щоб хоч мінімально грамотно писати навчили....

    Віталій reply 666

    не все так однозначно.  одні прилипли, інші  рятують ситуацію. а молодь не так вже і рветься наа 1.5 тис, якщо повна ставка буде

    Грех Таня reply Віталій

    думаю, ви помиляєтесь. є більше, ніж достатньо таких людей..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up