У Тернополі буде "гаражний розпродаж"

У Тернополі буде "гаражний розпродаж"
Ярмарок із продажу вживаних, але корисних, цікавих та потрібних речей відбудеться у Тернополі 24 травня на майдані Волі. Найцінніше піде «з молотка» у форматі публічного аукціону.

Які саме лоти будуть найкращими, наразі невідомо, - їх оберуть з-поміж тих речей, які принесуть тернополяни. Задум організаторів розпродажу - зібрати ті речі, які та чи інша людина наразі не використовує чи не знає, де подіти, але вони можуть знадобитися іншим.

- Ми поставили за мету зібрати кошти на автомобілі для АТО, в яких, за словами бійців з передової, зараз є дуже велика потреба, - говорить учасниця "Об'єднання "Самопоміч" Оксана Бачинська. - Тому почали проект "Врятуй життя солдату". Збираємо гроші у різний спосіб, один з них - «гаражний розпродаж». Сподіваємось, тернополяни долучаться. Зараз допомагати грошима люди не можуть, бо в економіці - біда, але кожен має на продаж якусь річ, яка може згодитися іншому. От ми і хочемо, аби люди, які можуть допомогти певними речами, з нашою допомогою виставили їх на продаж. А інші – прийшли й обрали щось для себе. Всі виручені кошти підуть на придбання автомобілів.

Учасники "Самопомочі" звертаються до всіх небайдужих тернополян долучитися до збору речей і взяти участь у розпродажі.

Відео дня

- Ми просимо тернополян приносити речі у наш офіс на Руській, 52, - каже учасник ГО Едуард Биндас. - Якщо це щось важке чи велике, телефонуйте за номером 52-27-27 – приїдемо й заберемо. Кожну річ, яку беремо у когось для продажу, сфотографуємо та внесемо в базу з окремим номером. Тобто нічого не загубимо і не втратимо. За продане відзвітуємо. А те, що залишиться, повернемо. Кожну річ просимо «укопмлектувати» наліпкою, стікером чи запискою з прізвищем та ім’ям, номером телефону та сумою, за якою, на вашу думку, варто її продавати. Якщо предмет має цікаву історію, напишіть її.

Таким чином організатори мають намір до 20 травня (саме до тієї дати можна приносити речі – прим. авт.) зібрати в офісі колекцію з того, що принесуть тернополяни, аби вже 24 травня виставити у центральній частині міста на продаж.

- На кожен товар є свій покупець, - говорить пані Оксана. - Раритетна техніка, національний одяг, художні твори і твори мистецтва, сувеніри, книги, цікавий посуд, поштові листівки, марки, монети, туристичне спорядження, навіть красиві рослини у горщиках чи велосипед – все те, чим ви не користуєтесь чи що лежить без діла, може знайти свого покупця. Єдине прохання: не несіть звичайного одягу, радянських меблів, користованого щоденного посуду тощо. Просто реально подивіться на річ і подумайте: "Чи купить її хтось?". Речі мають бути такі, що продадуться, бо ж мета - не експериментувати, а зібрати гроші на автомобілі, які рятуватимуть життя.

Як ми вже писали, найцікавіші речі, які принесуть люди, продаватимуть у форматі аукціону "хто більше дасть". Організатори «гаражного розпродажу» й самі подбають, аби серед лотів були цікаві об'єкти. Крім того, у навчальних закладах, гуртках і творчих об'єднаннях відбудеться інформаційна кампанія-заклик - долучитися до розпродажу зі своїми роботами.

Під час заходу гості зможуть послухати живі виступи місцевих виконавців та гуртів, які виконуватимуть народні та патріотичні пісні.


ДОВІДКА:

«Гаражний розпродаж» – популярний за кордоном спосіб для одних людей продати речі, які лежать стали непотрібними, а для інших – знайти потрібне за вигідною ціною. Меблі, техніку, художні вироби, туристичне спорядження, елементи інтер'єру, книги, кераміку, сувеніри, раритети, національний одяг, символіку та багато іншого – все це продають і купують під час «гаражних розпродажів». Крім того, такі розпродажі – цікаве місце проведення часу, адже на прилавку може з'явитись щось несподіване.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up