Партнер рубрики Події

У Тернополі хочуть скоротити більше сотні працівників Нацбанку

У Тернополі хочуть скоротити більше сотні працівників Нацбанку
Під загрозою закриття опинилося управління Нацбанку в Тернопільській області та аналогічні управління по всій Україні. У Тернополі під це скорочення потрапляють 137 працівників. А клієнти банків, відповідно, не матимуть до кого в області звертатися зі скаргами.

Отож 27 серпня до Тернополя з'їхалися голови профспілок управліннь Нацбанку із 15 областей України, а також представники уповноважених органів, які займаються питаннями скорочень. Вони зібралися обговорити подальший план-стратегію дій профспілкових організацій при масових скороченнях та досвід реєстрації колективного трудового спору (конфлікту) Тернопільським, Волинським, Черкаським управліннями НБУ. 

Скорочення працівників управлінь Нацбанку розпочали ще з квітня цього року і має воно завершитися до 1 січня 2016. 

- Проблема виникла в січні цього року, коли прийшло нове керівництво Нацбанку і запровадило, так звану трансформацію, - пояснює голова профспілкової організації управління Нацбанку в Тернопільській області Олена Король. – Відтак почали скорочувати людей. 

По всій Україні, за її словами, планують викинути на вулицю 6000 чоловік. 

Відео дня
blockquote>

- Територіальне управління Нацбанку в Тернопільській області шукає шляхи вирішення цього конфлікту, - каже Олена Король. - У Тернополі працює 137 чоловік, з них 86 підписали лист про те що, не погоджуються з діями роботодавця, тобто Нацбанку України. І сьогодні ми виробляли стратегію на вересень-жовтень, щоб люди зберегли робочі місця.

Річ у тім, що роботодавець спочатку заявив, що буде позбуватися непрофільних активів, каже вона. А в результаті в квітні вийшло, що постанова, по якій збирались проводити скорочення, провалена, пілотний проект провалений, а зараз "з коліс" поміняли тактику і ліквідовують всі обласні управління.

- Ми не уявляємо, куди будуть звертатися люди щодо питань роботи комерційних банків, - продовжує співрозмовниця. - Адже заплановано, що всі будуть їздити в Київ. Але уявіть, як люди з Монастирськів будуть їздити до Києва, щоб добитися повернення депозиту, чи обслуговування кредитної заборгованості в комерційних банках...

Голови профспілок, за словами пані Король, вимагають у роботодавця зібрати їх у Києві та обговорити з ними бачення реформ. Все це вони зазначать у листі до голови Нацбанку. Олена Король також додає, що в Тернополі наразі жодна людина не відправлена на біржу, тоді як в інших містах люди вже з квітня не отримують зарплату, а рахуються на біржі.

Також тернопільська профспілка готова захищати свої права через суд. Адже дві області вже мають успішний досвід в цьому плані. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (18)
  • Korol Elena

    Вражають коментарі. Хіба не зрозуміло, що ми хочемо донести? Якщо в державній структурі коїться свавілля та "беспредел", не можливо достукаться ні до однієї інстанції, то про що можна казати, якщо це торкнеться любої людини, яка працює, а захисту - НОЛЬ????? Коли всіх, кого ми утримуємо - депутати, президент, кабмін, комітети, юстиція, прокуратура - замість реально розібратись і втрутитись - відписують на Голову НБУ???? Напевне, треба все втратити, що десятириччами напрацьовувалось, а потім чухати "репу".....Думайте більше, а не виплескуйте злобу, що комусь жилось як шершням.....Справа в тому- що немає механізму захисту людей!!!!!!

    Анонім reply Korol Elena

    тобто аж тепер безпредел, а раніше коли понабирали купу людей на ті зарплати (це зараз получаєте 6000 по курсу 23 а колись був курс 8 а ті самі 6000) не безпредел? і чи треба стільки працівників? і взагалі чого не перейти на євро чи долар і нацбанку більше нетреба і стабільність? але ж комусь треба ту кормушку
  • Анонім

    Може і треба залишити частину працівників, але питання - кого. Там традиційно діє "жорсткий блат" на "теплі" місця. Слід провести відбір за проф.якостями, а не за наявністю "зв"язків".
  • Анонім

    Правильно треба гнати тих клерків ,а то розвелося економістів ,бухгалтерів ,менеджерів ,педагогів ,а на заводах чи сільському господарстві немає кому працювати .Ті клерки ніякої продукції не випускають ,а отже для економіки ніякої користі не приносять.Нехай ідуть на військові заводи і там техніку ремонтують чи виготовляють .Під час другої світової війни на заводах за станками  всі працювали навіть жінки і діти .

    Анонім reply Анонім

    Можливо їх забагато не мені судити, але всіх скорочувати не потрібно. потрібно залишити філію НБУ в області. Їхня робота на перший погляд непомітна, але вона виконується. Скажу за роботу яка мені відома досконало. Це робота інкасаторів НБУ. Скажу зразу я не один із них я колишній інкасатор одного з комерційних банків. Отож значна маса готівки яка надходить в область для виплат як в держустановах та в комерційних банках надходить через інкасаторів НБУ. Також щоб скоротити цю службу потрібно міняти нормативні акти так як комерційний банк не має права зберігати готівку сума якої визначена по категорії сейфа, якщо є надлишок його потрібно здавати в сховище НБУ. то скажіть куди вести ці надлишки в Київ??? А іншому банку потрібна готівка наприклад для виплати зарплати під якогось клієнта де її взяти якщо по інших комерційних банках немає??? І таких проблем буде багато, немає готівки то Ви не зможете її зняти в банкоматі, а на жаль не у всіх магазинах та на ринку є термінали.... і так далі і так подібно, тому я вважаю що можливо скорочувати потрібно, але не всіх!!!!
  • Анонім

    Якби вигнали якогось роботягу ,який працює за ті нещасні гривні ,було б несправедливо ,а цих шершнів  ,так їм і треба!!!

    Nat Tan reply Анонім

    А тій жіночці що за 1000 гр мітлою махає хто що винен треба було вчитися працювати робити кар'єру то мала би зараз 5000 фізична праця у всьому світі оплачується набагато нижче ніж розумова бо здобути освіту то є велика праця і вона має бути оплачена а мітлою махати може і дебіл не дурно дітям кажуть не будеш вчитись підеш двірником працювати

    Анонім reply Nat Tan

    Не перший раз ти  вже тут дзявкаєш Nat Tan про розум ,хотілось би побачити який об'єм твоєї голови,але судячи  по твоїх коментарях голова в тебе дійсно кругла ,мітлою ти не махаєш ,але дебіл .,і можливо кар'єру ти здобув ,заплативши за нєї , а зараз сидиш на біржі праці  і  поносиш людей які заробляють копійку.... ,у мене до людей які махають мітлами більше повага, чим до таких самозакоханих слизняків з фальшивими діпломами як ти.,але думаю ,що навіть фальшивого диплома в тебе не має ,як для мене ти казковий довб...об

    Анонім reply Nat Tan

    Не розказуй байки...Прикладів можу навести мільйон...(правда за кордоном) ..Елементарна Польща навіть ..Шахтер отримує 2000 євриків а вчителька 700 (перевів з злотого)  ...То де та правда твоя ??? Чув дзвін але не поняв де він !!!А на рахунок тих трутнів з грубими сраками з Нацбанку...То треба гнати то все мітлою і то вже завтра...Скільки каси видає держава на неробів і туніядців -- я в шоці...Толку з них "круглий нуль".. Все життя вдають що щось роблять..А по факту кавка..плітки..перекури..обмивання чужих кісток...знов кавка..і по робочому дні...І так нонстоп...Гнати то все треба і чимдуж гнати з тих офісів...Хай піде одна з другою щось замете..попрацює фізично..а не язиком плести і дупу наідати щодня
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up