У Тернополі обговорювали як покращити громадський контроль за Державним реєстром виборців

  • 123
У Тернополі обговорювали як покращити громадський контроль за Державним реєстром виборців
20 травня відбулось засідання круглого столу на тему «Перспективи покращення громадського контролю за веденням Державного реєстру виборців України напередодні виборів до місцевих рад», що проводився в рамках кампанії Центру підтримки громадських ініціатив «Кожен голос важливий».

20 травня відбулось засідання круглого столу на тему «Перспективи покращення громадського контролю за веденням Державного реєстру виборців України напередодні виборів до місцевих рад», що проводився в рамках кампанії Центру підтримки громадських ініціатив «Кожен голос важливий».

В ході зустрічі учасники, серед яких громадські активісти,представники влади, зокрема працівники відділу ведення Державного реєстру виборців Тернопільської міської ради, Тернопільського міського відділу Управління Державної міграційної служби в Тернопільській області, Головного територіального управління юстиції в Тернопільській області та всі зацікавлені особи активно обговорювали основні аспекти розвитку Державного реєстру, міжнародні практики публічного контролю за веденням реєстрів.

Значна увага приділялась також обговоренню питання відкритості Державного реєстру та контролю за складанням списків виборців, зокрема обговорювались наступні питання:які персональні дані Державного реєстру виборців повинні бути відкритими для суб’єктів виборчого процесу та яким чином це можливо забезпечити? Особливо ці питання є актуальними напередодні проведення місцевих виборів. Учасники круглого столу також зупинились на обговоренні проблеми ідентифікації в Україні в широкому контексті, а також конкретних ідентифікаторів, які мають або можуть бути відкритими у Державному реєстрі виборців.

Відео дня

Як зазначив голова Ради ВГО «Центр підтримки громадських ініціатив» Андрій Карташов: “Проведення даного круглого столу, на нашу думку,є актуальним саме зараз. Адже питання, які пов’язані із організацією та проведенням місцевих виборів, які мають відбутись цього року, лежить в тому числі в площині діяльності місцевих відділів ведення Державного реєстру виборців і поки є ще час потрібно напрацювати пропозиції щодо удосконалення їх діяльності і подати їх народним депутатам для внесення відповідних змін до законодавтва. Також зараз в суспільстві обговорюється тема внесення змін до діючого виборчого законодавства, тому подання пропозицій від громадських організацій є актуальним, виходячи із тих проблем, які спостерігались на минулих виборчих кампаніях. Тому їх потрібно обговорити і зробити висновки та внести відповідні зміни, в тому числі враховуючи міжнародну практику здійснення громадського контролю за діяльністю Державного реєстру виборців. ”

За додатковою інформацією можна звернутись до виконавчого директора Центру підтримки громадських ініціатив в Тернопільській області Ігоря Процика за тел. 063 454 66 61

Круглий стіл відбувся в рамках інформаційно-просвітницької кампанії «Кожен голос важливий» ініційований Центром підтримки громадських ініціатив в рамках проекту «Підвищення рівня прозорості державного реєстру виборців України» в партнерстві з Міжнародним Республіканським Інститутомза фінансової підтримки уряду Канади та впроваджується за участю департаменту міжнародних справ, торгівлі та розвитку.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up