Партнер рубрики Події

У Тернополі торговельна мережа відмовилась маркувати російські товари

У Тернополі торговельна мережа відмовилась маркувати російські товари
Працівники управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів спільно з представниками муніципальної поліції з 18 по 31 липня обстежили 26 закладів торгівлі на наявність маркування товарів російського виробництва.

Перевіряли заклади торгівлі на дотримання рішення сесії «Про додаткові заходи щодо підтримки українського виробника». У даному документі передбачено присутність в усіх магазинах міста спеціального маркувати продуктів російського виробництва та відведення їм у магазинах спеціальних місць.

«За цей період у Тернополі було обстежено 26 закладів, - розповідає начальник управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Богдан Ясеновський. – Серед них є один заклад, який відмовився виконувати дане рішення та маркувати товари російського виробництва. Це «Новус Україна», а категоричну позицію їх висловила керівник Наталя Щеголєвата».

Натомість, у магазинах «Сільпо», «Барвінок», «Прогрес», «Універсам», «Фуршет» маркування присутнє на усіх товарах російського виробництва у вигляді цінника з триколором. Керівники магазину «Берегиня» зобов’язалися провести маркування, а от на вул. Л.Українки є магазин «Продукти», власники якого за власним бажанням взагалі відмовилися від торгівлі товарами з Росії.

Відео дня

«Обстеження магазинів щодо виконання рішення продовжується, - додає Богдан Ясеновський. – Тим магазинам, які маркують продукцію російського виробництва, ми вдячні. Що ж до інших, то звертаємо їх увагу щодо виконання рішення сесії Тернопільської міської ради».

До слова, 31 липня також відбулася зустріч начальника управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Богдана Ясеновського з представниками ресторанного бізнесу Тернополя, під час якої були надані роз’яснення щодо заборони використання піротехнічних засобів у місті до завершення АТО. Бізнесменам також вручено рішення виконкому та запропоновано вивісити їх у кутках споживачів, повідомляє прес-служба міськради.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • ломік

    повний бред це все -  ітак на російське все вже алергія так заходжу в маагзин один другий де не глянь все прапори росії - таке відчуття що світ помінявся не там вже живу. краще написати зроблено в росії - а не гатити це триколор усюди. - як завжди у нас придумали щось а тепер маємо
  • на та

    тепер у нас всі супермаркети триколором будуть майоріти?
  • 54236

    "20 хвилин" стало дуже вже жовтим виданням. Рішення є на сайті міської зради, читаємо:



    > "Згідно рішення закладам торгівлі і побуту рекомендовано

    > здійснювати розміщення товарів російського походження в

    > окремих місцях (окремих полицях) з поміткою для покупця

    > у вигляді прапора Російської Федерації", - розповів

    > секретар міської ради Ігор Турський.



    (взято з _http://rada.te.ua/novyny/26350.html_)



    Рекомендація - це не зобов'язання, так що маркувати товар, чи ні - вибір власника мережі. Крім того, маркування товарів окремого виробника не прописане в законодавстві, і міська зрада перевищила межі своїх повноважень.

  • qq

    на лобі хай собі маркують...

    папа reply qq

    От такі під.ри як ти собі і маркуйте,щоб місто знало уродів в лице
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up