У Тернополі забрали з доріг 14 маршруток, а додали 6 тролейбусів

У Тернополі забрали з доріг 14 маршруток, а додали 6 тролейбусів
На 14 автобусів менше тепер їздитиме містом. Їх зняли з маршрутної мережі Тернополя. Натомість пасажирів возитимуть шість додаткових чеських тролейбусів, які закупили нещодавно. По два таких тролейбуси добавлять на маршрути №5, 8, 9.

- Таким чином ми переходимо на екологічно чистий транспорт, який комфортніший для пасажирів і може перевозити необмежену кількість пільговиків, - каже міський голова Сергій Надал. 
14 маршруток, які зняли з мережі - це ті автобуси, які практично не використовували або використовували дуже мало, додає міський голова. 
Так, маршрут № 1 скоротили на два автобуси, № 2 - на один автобус, № 28 – на три автобуси, № 31- на два автобуси, №34 – на один автобус, № 36 - на три автобуси, № 30 - на два автобуси. Всі ці маршрути перекриті тролейбусами, які вміщають більше пасажирів. І це роблять виключно для того, щоб стримати ріст тарифів у автобусах, пояснює начальник міського управління транспорту і зв'язку Ігор Мединський. 

- Так на маршруті №1 сьогодні працюють автобуси 1А - це абсолютно ідентичний маршрут, - каже пан Мединський. - І працює він за тарифом 1,50 грн зі всіма пільговиками. Ми провели моніторинг на цьому маршруті і сам перевізник зрозумів, що ганяти сім автобусів немає потреби і написав звернення, що він погоджується з цим скороченням.

Схожа ситуація і на 30-му маршруті. Там забирають два автобуси, але натомість на маршрут тролейбуса №9 додають два додаткових тролейбуси, продовжує посадовець.
- Загальна вмістимість обох - 320 пасажирів, - каже він. - А два автобуси, які забрали, поміщали 90 пасажирів. Бачимо, що ніякого дискомфорту не буде. Тролейбуси будуть на цьому місці частіше.

Немає бути проблем із 28-м маршрутом, вважає Ігор Мединський. Цей автобус, як каже він, їде до "Універсаму", а потім прямує до зупинки на вул. Коновальця – це одна зупинка праворуч.
- Варто розуміти, що в сторону "Сонячного" їде 110 автобусів у годину і всі вони прямують через зупинку "Універсам", - каже пан Мединський. - Тож не можна казати, що може бути проблема добратися пасажиру до вул.Коновальця. 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (58)
  • Анонім

    Мені довелось жити в багатьох містах України,але такої жахливої ситуації з маршрутками і транспортною розвязкою як в Тернополі  ще не зустрічала.Для того щоб добратись від Універсаму до вул.Дорошенка (яка знахдиться на Східному) потрібно обїжати маршрутом 14 через Аляску. Хоча є зовсім короткий шлях через вул.Конвальця!? Я помітила, що Тернополяни взагалі полюбляють економити на всьому,починаючи від гарячої води і закінчуючи теплотою в помешканях.Люди,ми ж проживаєм в місті, а не в селі!!! Так чому для того,щоб помити посуд і купатись вдень потрібно підігрівати воду(Я не знала,що в Тернополі все так плачевно, тому спочатку бойлер не придбала).І ще до недавна  замітила, що в нічний час опалення виключали повністю починаючи з 1 години ночі і до 6 ранку, тоді коли більш за все холоднно. То можливо кожен повинен мати змогу вирішувати сам варто йому економити чи ні. Для мене комфорт проживання моєї сім"ї є дуже важливим, тому при найближчій можливості хотілось би переїхати з цього міста і порадити всім не приїжджати тут на постійне місце проживання, а лише в гості - подивитись на красиві місця вашого міста
  • Анонім

    цікаво як часто чистять вікна від старих наклейок і скотчу у транспорті ,      



    хто за це відповідає???????
  • Королюк Надя

    і справді 30 зняли !вона і так їхала раз 30-40 хвилин!тролейбус 9 воєнний!який їде трохи а потім на стуса стоїть,а далі пішки!34 до 10 ранку їздить і все сам водій говорив!я сама не бачила щоб їхала взагалі!
  • Анонім

    І справді цікаво, чому такою непотрібною виявилась вул. Лучаківського, що з неї купа маршруток забрали. Можливо я недобачаю , але здається тролейбусної гілки тут немає і не планується. Шановні, припиніть знущатись з людей які і так їздили в переповнених маршрутках.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up