Знайшли" цапа-відбувайла" за зрубані в парку ялинки

Знайшли" цапа-відбувайла" за зрубані в парку ялинки
Вирубка великих ялинок в парку Національного відродження, про яке повідомили вчора, 30 березня читачі 20minut.ua, розслідують правоохоронці. Ще вчора ми з редакції викликали на місце події правоохоронців, а потім вже в відділку написали заяву на ім'я начальника міської міліції.

В пошуки порушників, бо ж ялинки зрізали в межах парку та за межами будмайданчика, "включилась" міська рада. На офіційному сайті з'явилась інформація, про те, що створили спеціальну комісю для "розслідування" інциденту.

"Міський голова Тернополя Сергій Надал підписав розпорядження щодо створення спеціальної комісії, яка здійснить перевірку щодо незаконної вирубки зелених насаджень у парку Національного відродження. У склад комісії входять представники муніципальної поліції, управління ЖКГ, відділу земельних ресурсів, правового забезпечення, а також фахівці з інших профільних управлінь.

«В управління житлово-комунального господарства поступило багато звернень від тернополян, що у парку Національного відродження невідомі особи почали зрізати дерева, - розповідає заступник начальника управління ЖКГ Олег Соколовський. – Разом із міліцією ми виїхали на зазначене місце і побачили, що дійсно там зрізано п’ять дерев породи «сосна». Наразі працівники міліції і відповідні структури ведуть слідство, щоб встановити причетних». Усі особи, які здійснили вирубку зелених насаджень, будуть притягнені до відповідальності, адже жодних дозволів на зрізання цих дерев не надавались. Дане питання знаходиться на особистому контролі міського голови." - йдеться в повідомленні на сайті міської ради.

Відео дня

Також до нашої редакції звернулися з міської ради з проханням розмістити на сайті номер телефону управління ЖКГ міської ради, на який закликали звертатися свідків вирубки. Ми прохання виконали, але.... Сьогодні на вказаний номер телефонувала свідок вирубки дерев, яка бачила хто і як їх знищував. В управлінні ЖКГ жінку перенаправили в відділ екології, а там успішно "вшили".

- Я телефонувала близько 10.30, - говорить тернополянка. - Працівниці відділу сказала, що бачила хто те все робив і як, повідомила, що фото маю. Мені натомість жінка сказала, що вони в курсі, що виїздила якась комісія і що навіть застали на місці винуватців. Ані моїх даних не записали, ані номера не спитали, хоча я готова розказати як все було. Ще та жінка з мерії сказали, що якщо мене цікавить, чим те все закінчилося, я можу зателефонувати в кінці робочого дня до них чи в екологічну інспекції. Якісь дивін вних пошуки свідків...

Пошуки й справді дивні, але мер переконує, що шукають винних. Коментар очільника міста, який озвучив сьогодні ж близько 12.10.

Сергій Надал, міський голова:

- На превеликий жаль, за вчора 30 березня, наскільки я розумію, не змогли знайти свідків, які би сказали, хто саме зрізав ці дерева. Але робота буде вестися і цього ми так просто не залишимо. Логічно, що швидше за все, зрізування дерев проводили на замовлення або самого забудовника, або власників приміщення на першому поверсі. Тому, що дерева могли заважати лише їм. Для зрізки дерев використовувалася великогабаритна техніка, яку можна вирахувати. І я думаю, що цей факт має бути показовим і саме на цьому факті треба знайти того, хто скоїв порушення і притягнути його до відповідальності. І щоб це було уроком для всіх інших, що такі речі проводити не можна. Комісія має провести роботу до кінця тижня, я думаю, що в понеділок, 6 квітня, ми постараємось надати кінцеву інформацію за результатами роботи комісії.

Якщо міська рада і надалі так шукатиме та опитуватиме свідків, то в результаті може з'ясуватися, що дерева зрізали невідомі шкідники.

ОНОВЛЕНЕ о 16.10 год.

Як повідомили в управлінні ЖКГ близько 16 години, винуватця, що зрізав сосни в парку, уже знайшли. Ним виявився працівник  «Добробуд».

- Було проведено слідчі дії, справою займалась міліція, екоінспекція, наше управління ЖКГ, - каже заступник начальника управління ЖКГ – начальник відділу благоустрою та екології Олег Соколовський.  –  Зібрали ми достатньо доказів: звертались свідки вирубки, надавали фото. Як результат – виявили людину, що це зробила. Це був працівник «Добробуд». Вину свою визнав, але для чого він це зробив, не пояснював. Причому, зробив він це без відома керівника підприємства – Смакоуза.

Керівник «Добробуду», за словами пана Соколовського, не розумів, для чого працівник зрізав дерева, оскільки  жодної необхідності у цьому не було. А також – сам сприяв у пошуку винуватця.

- Робітника притягнуть до адмінвідповідальності, - додає пан Соколовський. – Також нарахують збитки. На яку суму – це питання до Держекоінспекції. Але вже можна сказати, що сума вийде кругленька. 

У Держекоінспекції повідомили, що на винуватця, яким виявився виконроб, склали
протокол за статтею 153 Адмінкодексу. Йому загрожує штраф від 110 гривень. Збитки ж – ще обраховують"

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    На східному цілу посадку вирубають під забудову і всім плювати... Дяку владо за забудови біля колії...
  • Анонім

    ЗНОВУ РОБЛЯТЬ З НАС ДУРНИХ: ТО ВСЕ ЗРОБИВ РОБОЧИЙ, ПРИНІС БЕЗОПИЛУ З ДОМУ ВСЕ ПОВЕРІЗУВАВ, А ПОТІМ ПІДІГНАВ ТЯГАЧ (ЯКИЙ ВІН ТРИМАЄ УСЕ В ГАРАЖІ ЗВИЧАЙНО) І ВИВІЗ ДЕРЕВА В НЕВІДОМОМУ НАПРЯМКУ.
  • Анонім

    Ідіотизм, робочий ніколи не буде з власної ініціативи робити лишньої роботи, його справа дочекати тої години що треба і звалювати додому!!!

    Олег Коковський reply Анонім

    Лайкнув ;)
  • Mykhailo Galynskyi

    Андрюха, смали їх!!!! :)

    Лотоцький Паша reply Mykhailo Galynskyi

    Згадалось)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінничині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up