В Тернополі - педикульоз

  • Тетяна
В Тернополі - педикульоз
Існує проблема, а її ніхто не вирішує. Чому? Проблема, про яку незручно говорити - педикульоз, іншими словами воші.

Це не просто проблема, це є хвороба, яку важко вилікувати. А чому важко? Пояснюю на прикладі.  Значить знайшли в твоєї дитини воші, ти пшикаєш і втираєш в голову їй всяку хімію, але не всі батьки тим переймаються, плюс медперсонал школи теж, і ось через тиждень-два ця проблема повертається. Прошу санстанцію перевірити всі тернопільські освітні заклади і посприяти вирішенню даного питання.

Від редакції:

У державній санітарно-епідеміологічній службі запевняють, що перевірку на педикульоз у всіх школах роблять щомісяця згідно плану.

- Якщо у дитини виявлено воші, то ми відправляємо її на обробку до нас, - говорить заввідділенням організації епідеміологічних досліджень "ТОЛЦ" - ДСЕСУ Богдана Євгенівна. - Після цього кожних десять днів співробітник санітарно-епідеміологічної служби оглядає дитину. Щоб знищити воші вдома, батькам потрібно придбати спеціальний засіб. А для профілактики педикульозу батьки повинні щодня оглядати своїх дітей. 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анонім

    Якби у школах були номальні гардероби... Накидають куртки одна на другу. Моя донька 2 роки в зимовий період приносить. Стільки грошей на ті засоби пішло. Може в СЕС звертатися? 28школа.
  • Анонім

    Із заголовка можна зрозуміти що в Тернополі прямо таки епідемія педикульозу, ( до автора, або більше конкретики, де і що, або не потрібно ганьбити все місто)

    тернополянка reply Анонім

    тижнів 2 тому в 19 школі виявлено дітей з педикульозом...в 5 класі було кілька чоловік-точно знаю.
  • Діонісій

    воші з'являються в людини, коли не дотримується, або гігієни, або заражується від інших,

    в мене малий підхопив в садку минулого року, вся сім'я заражена була, крім мене, бо лисий, самий дієвий спосіб, купляєш засіб від вошей в аптеці (є багато торгових марок), але обов'язково з грібенцем МЕТАЛЕВИМ, миеш голову всім зараженим, потім , на протязі днів десяти, гребінем вичесуеш, проблем не буде.

    без дезинфекції і СЕС,
  • Anonymous

    як що одній дитині виводять воші, а в класі 3 чи 4 дитини з таким діагнозом то до цієї одної тай до решти учнів вони повернуться на всі сто, бо по перше вони скачуть , а по друге дітей з вошами з всієї школи треба на деякий час локалізувати..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up