В Тернополі хочуть відкрити два дитсадки

В Тернополі хочуть відкрити два дитсадки
Два нових дитсадки планують відкрити в Тернополі до кінця 2015 року, заявив міський голова Сергій Надал.

 - Новий дитсадок відкриємо на вулиці Юності, що на "Дружба", ще один - в приміщенні Станції юних техніків, на вулиці Київській, - каже пан Надал. - Окрім того, плануємо створити додатково ще 5-6 нових груп у вже існуючих дитсадках міста.
Таким чином планують створити до 500 нових місць для дошкільнят, у яких потреба є вже зараз, каже мер.
- Приміщення на вулиці Юності - це і є колишній дитсадок, - розповідає начальник міського управління освіти Ольга Похиляк. - Донедавна це приміщення орендував ТНЕУ для свого факультета комп'ютерних технологій. Але через зменшення кількості студентів приміщення практично пустує. Тож ми вирішили створити там ще один дитсадок. Крім того, там зроблені всі капітальні ремонти, і виділяти додаткові кошти на це немає потреби.
Станцію юних техніків задля нового дитсадка ніхто закривати не буде, пообіцяла пані Похиляк.
 - Ми просто трішки потіснимо школярів, які там займаються, - каже пані Ольга. - Тим паче, що приміщення по півдня пустують, бо дітки не займаються там з ранку до вечора.

Загалом на створення нових місць для дошкільнят міська влада цього року планує виділити більше двох з половиною мільйонів гривень, розповів Сергій Надал.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    А де діти будуть займатися творчістю? Далі сядуть за компютери, станція юних техніків для менея к для мами є дуже важливою, так як там діти вчаться творити, а не сидіти за компютером....
  • Анонім

    "просто трішки посунемо школярів"

    не вірте цьому, чув, в інших областях теж закривають позашкільні установи, ось і в нас вже взялися...
  • Анонім

    А чому б не добудувати по 1 поверху над потрібними дитсадками - не думаю, що фундаменти розраховні строго на 2 поверхи. А куди ж потіснять установу юних техніків?
  • Anonymous

    Ще би повернули приміщення на Лепкого, але Похилк не візьметься то ж бо подружки Баб'ючки, яка вже влаштувала дерибан території одного з садків розпочавши там будову.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up