В Тернополі – піднімають вартість проїзду, а в Рівному – вже зменшують

В  Тернополі – піднімають вартість проїзду, а в Рівному – вже зменшують
Архів редакції
Поки в Тернополі тільки очікують на зростання вартості проїзду у маршрутках з 2,50 до 3,00 гривень з 1 березня, у Рівному – вже інші проблеми. Там вартість проїзду зросла до 3 грн з 13 лютого. Однак тепер пасажири оминають маршрутки.


Так, інформація про курйоз у Рівному нещодавно з’явилась на рівненських сайтах, передрукували і тернопільські.  Мовляв, уже два перевізники звернулись до виконкому міськради з проханням повернути тариф з трьох гривень до попередніх – 2,50. Чи відповідає інформація дійсності ми поцікавились у прес-службі Рівненської міськради. 

- 13 лютого у Рівному зросли тарифи на проїзд у маршрутках, - каже працівник відділу інформаційно-аналітичного забезпечення Рівнеради Олександр Джигирей. –  І вже  невдовзі звернулись два перевізники про повернення до  попереднього тарифу.  

Зокрема, проблеми виникли на тих маршрутах, які дублюють тролейбусні маршрути.   Відтік – 7 тисяч пасажирів щоденно.  Така ситуація цілком влаштовує електротранс, оскільки є фінансово вигідною і уже дозволила вирішити деякі питання підприємства. 

- Наразі міська влада думає над тим, аби закуповувати нові тролейбуси, - додає пан Джигирей. – Окрім того, з 1 березня електротрас вводить «двозмінку».  Тож тролейбуси їздитимуть не до 21.00, як зараз, а до 23.00. Варість проїзду - 1,50 грн.

Окрім того, як повідомили у Рівному, уже сьогодні можна побачити на вулицях міста маршрутки, що змінили таблички з ціною – з 3.00 на 2.50.  Ба більше, за неофіційною інформацією, деякі рівненські перевізники звертались до міськради, аби та підняла тарифи на проїзд у тролейбусах. 

Як зміниться ситуація у Тернополі після березневого зростання – побачимо невдовзі. Утім, через складні економічні умови, вочевидь певна частина  пасажирів уже пересіла на тролейбуси. Чи так це – ми поцікавились  в управлінні транспорту, комунікацій та зв’язку міськради. Тут  повідомили -  над вирішенням імовірних  проблем працюють уже нині.

-  Суттєвого відтоку нема. За результатами останніх комісійних обстежень електротранспорту  та автотранспорту відтік пасажирів з останнього – 10%, - каже начальник управління міськради Ігор Мединський. – Це йдеться про пільгову категорію. Якщо ж аналізувати цю ситуацію, то якщо відтік 10% пільговиків, то відтік платоспроможних – в межах   5-7%. 

Загалом на електроперевезення у Тернополі припадає 43-45% пасажирів, на автоперевезення – до 60, +/-3%. Жодного маршруту, який би повністю дублювався і маршрутками, і тролейбусами, у Тернополі нема. 

 

 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (23)
  • КК

    Бойкот маршруткам!
  • Анонім

    та шо нам 50 коп, а й справді. Ми на свою 1200 можемо собі дозволити всьо, тільки перевізникам тяжко

    Анонім reply Анонім

    Перевізники вже закривають маршрути, бо йдуть в мінуси, а ти стогнеш що в тебе зарплата 1200! Найди роботу за 2000. Тобі хреново то всім має бути хреново. Тупі коменти баранів і бикоти  яка вічно стогне.

    Анонім reply Анонім

    бикота і барани, то якраз про тебе. Таку зарплату мають більшість тернополян, і яке ти маєш право називати усіх.

    КК reply Анонім

    Коли стогнуть маршрутчики - то це нормально, а коли люди - то бикота...

    Де логіка?

    Тобто маршруткам треба збільшувати прибуток, а люди нехай терплять?

    Не розумію, якщо їм не вигідно їздити на диз паливі то нехай переходять на газ, або нехай тоді міська рада замінює маршрутки на тролейбуси...
  • Анонім

    Як ви люди можете таке писати, пересяду на тролейбус, бо дорого, аж на 0,50 коп ціна зросла.  Та ви подивіться по скілкьи пальне, і тоді задумайтеся !?  Чому коли зросли ціни на продукти чомусь ніхто не пише, не стогне,  а тільки розгрібають з супермаркетів що ше по старих цінах і шо по халяві продають, по акції.

    Анонім reply Анонім

    а шо слабо не заробляти надприбутків на маршрутах!!

    Анонім reply Анонім

    а що в маршрутках можна проїзні наперед купити???
  • Олег

    Я вже давно пересів на тролейбус, користуюсь програмою detransport щоб вчасно виходити на зупинку. Маршруткою користуюсь коли спішу а тролейбус програма показує буде через великий проміжок часу.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up