Партнер рубрики Події

Від ЗНО з української мови залежить і вступ у виш, і оцінка в атестаті

Від ЗНО з української мови залежить і вступ у виш, і оцінка в атестаті
Цьогоріч українські одинадцятикласники вперше здаватимуть державну підсумкову атестацію (ДПА) у формі зовнішнього тестування. І у залежності від обраного ними рівня, отримають за роботу дві чи три оцінки.


Якщо ж дитина не здасть ЗНО з української мови, то і необхідність складати наступні тести, відпадає. 

- Відбудеться ЗНО з української мови  і літератури 24 квітня, - розповідає заступник директора з питань ЗНО та моніторингу освіти Тернопільського інституту післядипломної педагогічної освіти Юрій Шайнюк. – Цьогоріч його  проводять набагато швидше, аніж попередні роки, саме через поєднання його із ДПА. Тож складатимуть ЗНО з української мови усі одинадцятикласники.  


На сьогодні на тестування з цього предмету, за словами пана Шайнюка, зареєструвалось 7 тис. 559 учнів. Утім, цифра ще можна змінитись. Складатимуть діти тести у 29 пунктах.  Так,  пункти, задля зручності, будуть розташовані у кожному районі і у місті Тернопіль. Таких пунктів тут буде 9.  Попередні роки – пунктів тестування  було менше, адже й саме тестування з української мови відбувалось у дві, а той у три сесії, а не в одну, як цьогоріч.

- У день тестування частина навчальних закладів, де будуть розташовані пункти тестування, працювати не будуть, - додає пан Шайнюк. - Вони або вже від працювали, або робочий день перенесуть. Звичайно і  вчителі, які залучені до проведення ЗНО, матимуть зміщений графік роботи. Адже до проведення ЗНО цьогоріч залучено понад півтора тисячі педагогів.


Ще однією особливістю цьогорічного ЗНО є те, що паперового запрошення  на домашню адресу діти не отримуватимуть. Адже ті  будуть розміщені на персональній сторінці кожного зареєстрованого учасника. Тож діти роздруковуватимуть їх особисто.  

- На цій же особистій сторінці вказано, які документи треба мати із собою:   паспорт чи свідоцтво, сертифікат УЦОЯО, запрошення, - додає пан Шайнюк. – Там вказано, що  із собою треба мати: декілька ручок із чорною пастою, прозору пляшечку води. Також вказано, чого робити не можна, інакше дитину видалять із аудиторії.

Відео дня

 
Змінена цьогоріч і кількість часу, відведена на тест. Приміром,  базовий рівень діти писатимуть 150 хвилин, на поглиблений – вони отримають ще 60 хвилин.  Таким чином в цілому тест займе 210 хвилин.

- За результатами тестування діти отримають дві або три оцінки,  залежно від категорії, продовжує пан Шайнюк. - Якщо  це випускник навчального закладу, він обрав поглиблений рівень, він отримає три оцінки: одна за поглиблений рівень по 100 бальній шкалі, друга – за базовий  - по 100 бальній, і третя – як ДПА  - але це лише буде українська мова базового рівня, плюс творча робота. 


Далі, у регіональних центрах перевірятимуть роботи, визначатимуть за двома методиками порогові бали, направлятимуть свої результати в  Київ. У столиці уже, за надісланими з регіонів результатами,  визначатимуть загальний пороговий бал. Ті діти, які не подолають пороговий бал, отримають лишень довідку, що ЗНО з цього предмета не здали.  Результати тестування діти орієнтовно дізнаються 18-20 травня. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up