Вірмени інвестували в наш спирт і відкрили у Тернополі консульство

Вірмени інвестували в наш спирт і відкрили у Тернополі консульство
Консульство Вірменії відкрили сьогодні, 24 березня, у Тернополі. Консульство обслуговуватиме три області - Тернопільську, Житомирську і Хмельницьку.

Під час зустрічі з очільниками міста та області надзвичайний та повноважний посол  республіки Вірменія в Україні Андранік Манукян подякував за теплий прийом.
- Приємно, що маємо можливість відкрити у Тернополі почесне консульство. - зазначив Андранік Манукян. - Я зі свого боку, сприятиму його ефективній роботі. Також ми готові вкладати інфестиції в підприємства області. Наразі обрали для інвестування державне підприємство  «Зарубинський спиртзавод», де розпочинаємо виробництво інноваційного біопалива.
Урочиста презентація вірменського інвестиційного проекту - відкриття лінії з виробництва біоетанолу на Зарубинецькому спиртзаводі також запланована на сьогодні.

- Це наша перша інвестиція, - повідомив почесний консул республіки Вірменія у Тернопільській, Житомирській та Хмельницькій областях Норік Геворкян. - Але далі будуть іще й інші інвестиційні проекти. Ми бачимо, що навіть у час війни в Україну ідуть інвестиції. Переконаний, коли настане мир, обсяги інвестицій зростуть у десять, а то й більше разів.

Обіцяю, що для залучення інвестицій інформацію про Тернопільську область поширюватиму не тільки у республіці Вірменії, а і в інших країнах, де є великі вірменські діаспори, зокрема в США та у Франції.
Норік Геворкян повідомив, що з 1992 проживає в Україні.
- Впродовж 12-ти років, у віці від 16 до 28 років я проживав у Тернополі, - повідомив пан Геворкян. - Можу запевнити, що вірмени на Тернопільщині ніколи не почували себе чужими.  

Виконуючий обов’язки голови Тернопільської ОДА Іван Крисак у свою чергу  подякував за увагу до нашого краю та пообіцяв вірменським гостям створити сприятливі умови для ведення та розвитку бізнесу.

Довідка
Станом на 2014 рік, населення Вірменії становить 3 млн чоловік, з них 1 млн. проживає у Єревані. Територія - 29 743 км кв. До речі, площа Тернопільської області - 13823 км кв.
Загальна кількість вірменів, які проживають у світі 10-12 млн. Загальна чисельність вірменської діаспори становить 7-8 млн.
Найчисельніша вірменська діаспора у Росії, далі йдуть США та Франція. В Україні проживає близько 500 тисяч вірменів. Вірменська діаспора в Україні четверта за чисельністю серед всіх вірменських діаспор у світі.

 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • ghf

    спирт - вещество полезное, навіть від депресії лікує
  • Anonymous

    А якщо серйозно, то справді вважаю позитивним моментом відкриття в Тернополі представництв інших країн.І неважливо,повноцінні це консульства чи почесні..Тим паче,у Вірменію віз не треба наразі ніби)

    А що завод продали...Не бачу проблеми. А що,краще,щоб його наші розвалили?

    Vito reply Anonymous

    То точно ....в нас патріоти все на металолом порізали....
  • Петро

    Та піз*ец тим вірменам. Вони не знають куди попали!
  • Oksana Lyashenko

    читайте прямо - продали вірменам спиртзавод
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up