Водій тернопільської маршрутки: "Ви що президент, що вас супроводжують?"

Водій тернопільської маршрутки: "Ви що президент, що вас супроводжують?"

Тернополянка Галина залишила скаргу на водія маршрутки № 13 у рубриці "Питання - відповіді" на сайті Тернопільської міської ради

 

"28 серпня о 16-ї стала свідком дуже прикрої ситуації, яка сталася в маршрутці № 13 (номерний знак транспортного засобу: ВО 9330 ВЕ), - пише Галина. - Водій цієї маршрутки поводився нахабно та нетолерантно щодо до пільговика. В маршрутку зайшла бабуся з палицею (обмежена фізичними можливостями) у супроводі молодої жінки, показала водієві документ інваліда першої групи, що дає право на пільговий проїзд їй та супроводжуючому. А у відповідь почула від водія неприємні слова: «Ви що президент, що вас супроводжують? Хоче їхати супроводжуючий то нехай оплачує проїзд». Передусім, це зневага до людини. У таких випадках потрібно, аби за такі порушення водії несли відповідальність. А супроводжуюча таки вимушено оплатила проїзд".

Тернополянка пише, що за офіційним законодавством всі пільговики мають право на безоплатний проїзд в маршрутних таксі. Відповідно до статті 38-1 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» інваліди, діти-інваліди та особи, які супроводжують інвалідів першої групи або дітей-інвалідів (не більше одного супроводжуючого), мають право на безплатний проїзд у пасажирському міському транспорті. В Україні є кілька законодавчих актів, які регламентують питання, пов’язані з відповідальністю водія, зокрема закони «Про автомобільний транспорт», «Про захист прав споживачів» і Правила надання послуг з перевезення автомобільним транспортом. Власне в цих актах передбачено, що пасажир має право на ввічливе ставлення і якісне перевезення.

"20 хвилин" поцікавиться в управлінні транспорту, як вирішили цей інцидент.

Відео дня

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (43)
  • іван санін

    держава пільги надала а платити за них відмовилась люди не робіть крайніми перевізників всі питання з цього приводу адресуйте нашій доблесній владі а також радив би ряним критиканам перевізників купити за 1600000 грн автобус і попробувати його окупити при вартості проїзду в 3 грн і європейських цінах на пальне і запчастини бездоріжжі раніше ніж він розвалиться закони потрібно виконувати всім а не підходити однобоко чиновники від транспорту наберіться сміливості і скажіть людям правду у львові вже третій день триває страйк перевізників з цього приводу і не треба розказувати казки що прийдуть інші законослухняні перевізники

    Олег Кубіцький reply іван санін

    Злочинець- надал своїм підписом порушив Закон України і Конституцію, а водії автоматично стали його поплічниками, головою спочатку потрібно думати, перед тим як стати злочинцем
  • Метик Василь

    Є на світі бидло краєна - Україна!!!

    Анонімний reply Метик Василь

    Метик Василь ти є типове бидло дивлячись на твою фотопику

    Анонім reply Метик Василь

    країна СКЛАДАЄТЬСЯ З ЛЮДЕЙ.
  • Петрик П'яточкін

    Держава роздає пільги за рахунок приватних перевізників. Вважаю це неправильним,атавізмом і проявом совка. Краще б окремою строкою до пенсії сотку-другу докинули на проїзд. А водій професійно непридатний і підлягає звільненню.

    Анонім reply Петрик П'яточкін

    не бреши. тернопільська область не дала залізниці, яка безвідмовно возить не тільки інвалідів, а й пенсіонерів, НІ КОПІЙКИ, а все віддала маршруткам, які ці гроші крадуть, а з пільговиків беруть гроші.

    Анонім reply Петрик П'яточкін

    Дебіл ти, Попкін, у "совку" не було пільг на перевезення - тільки у депутатів і Героїв Радянського Союзу.

    Elena Boklan reply Анонім

    У совку проiзд коштував 4 копiйки,а пенсiя113 корбованцiв

    Анонім reply Elena Boklan

    А ше порахуйте,скілько тоді треба було грошей до шпиталю нести,а скілько тепер.

    Анонім reply Elena Boklan

    пенсія така не була у простих людей.

    Олег reply Анонім

    Фактично так, пенсія була 60-70 рублів, а в селі ще менше 40 рублів, щоб мати 113 рублів потрібно було принаймі робочим відпрацювати в машинобудівній або важкій промисловості, наприклад на бетонному заводі попрацювати 30 років.

    ghf reply Анонім

    так проїзд у совку був 5, 4 та 3 копійки - автобус, тролейбус і трамвай відповідно!

    Олег reply ghf

    Та воно то так копійки всьо коштувало але і зарплата була копійки. Для прикладу середня зарплата по СРСР в 70-х роках була 120 рублів, у 80-х була 150 рублів. Це по СРСР така середня зарплата була а по Тернополі і того менше, як зрештою і зараз. Зараз середня зарплата по Україні станом на червень 5337 грн. Так що не вірно вказувати ціну з того часу не осучаснивши на сьогоднішні гроші бо може скластися враження (для тих хто не знає) що зарплата була тисячами, як зараз, а ціни копійками і що все було як в раю з такими розкладами.

    ghf reply Олег

    120 руб : 5 коп = 2400 поїздок

    2400 поїздок * 3грн = 7200 гривень

    тобто, 120 руб = 7200 грн, якщо рахувати по ціні квитка на автобус

    Олег reply ghf

    По самому квитку на автобус не вірно рахувати. Потрібно закладати багато складових різних продуктів. Недавно читав статтю ( ціни брались станом на березень 2016 року). В ній якраз підраховували скільки на сучасні гроші вартували радянські рублі. Так ось там було вираховано що 120 рублів вартують~ 4500 грн. Тобто получається що 1 руб=4500/120= 37,5 грн. Тобто 5 коп. на сьогоднішні грн. це 0,05*37.5=1,875 грн. Саме стільки в сьогоднішньому виражені вартував проїзд в автобусі в той час.
  • Олег

    Водій звичайно неправий бо дійсно супроводжуючий інваліда 1 групи має право на пільговий проїзд, але знову ж таки в межах 3 пільговиків які одночасно може перевозити маршрутка. Якщо там вже було троє пільговиків то він правомірно взяв гроші з супроводжуючого якщо ні то порушив. Закон надає право на пільговий переїзд але не гарантує його виконання, тому є договір перевізників з міською владою в якому сказано що не більше 3-ох пільговиків одночасно можна перевозити. Щоб було 100% перевезення пільговиків то повинні компенсовувати перевізнику витрати пов'язані з пільговим проїздом. В нас багато чого записано в законах: це і безплатна вища освіта, але не всі вчаться безплатно є й контрактна форма навчання (це що порушення?), це і безплатна медецина але всі знають яка вона безплатна, то чого чіпатися до водіїв маршруток? Це що на плечі водія має ложитися перевезення всіх пільговиків в необмеженій кількості? Я вважаю що держава має добавляти до пенсії певну суму для проїзду а цю ганебну практику з пільговим проїздом потрібно закінчувати тому що це і для водія напруження і для пільговика приниження коли їх так водії проганяють. І з другої сторони несправедливість між самими пільговиками. Хтось користується цією послугою і катається а хтось ні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up