ВР звільнила від мобілізації викладачів і вчителів

ВР звільнила від мобілізації викладачів і вчителів
Верховна Рада дозволила не призивати на військову службу за мобілізацією викладацький склад вищих навчальних закладів та наукових співробітників.

"За" законопреокт №2620 проголосували 266 народних депутатів на засіданні ВР у середу.

Згідно з документом, від мобілізації на особливий період звільняються наукові працівники, науково-педагогічні працівники вищих навчальних закладів, наукових установ і організацій, які мають вчене звання та/або науковий ступінь за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки.

Також, згідно з врахованою поправкою Лілії Гриневич, призову не підлягають також педагогічні працівники загальноосвітніх навчальних закладів за умови, якщо працівники зазначених категорій працюють за основним місцем роботи не менше ніж на 0,75 ставки в таких навчальних закладах, наукових установах і організаціях.

Законодавчим актом встановлено, що призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають також студенти, аспіранти та докторанти, які навчаються на денній формі навчання.

Зазначено, що закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • тернополянка

    Дивно, чим викладачі і вчителі відрізняються від інших верств населення..Адже мужики-вчителя чи викладача спокійно може замінити жінка-викладач, на відміну від зварювальника чи електрика...Це що внас привілейована каста тепер? Не бачу в цьому логіки...Одні йдуть туди в окопах мерзнути і під кулями сидіти, а інші в цей час в костюмчиках ходять і конверти збирають із студентів...

    Олег reply тернополянка

    Ну і логіка у Вас, як то кажуть жіноча. Жінка не може замінити зварювальника чи електрика а доктора технічних наук чи професора замінить. Щодо шкільних вчителів то там і так працюють переважно жінки вчителями, а чоловіки рідкісно хіба вчать трудове навчання, фізкультуру, фізику, хімію.

    тернополянка reply Олег

    Не розумію що тут не логічно...Ні, я вірю, що є такі жінки, що можуть бути і електриком і зварювальником...ну а професором-тим більше...
  • Анонім

    А потім буду плакати, що в них мобілізаційний план не виконується!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up