Як і чим захиститись від дощу

Як і чим захиститись від дощу
Сезон дощів — не за горами. Тож саме час подумати про плащі-дощовики і накидки. Виробники пропонують чимало різновидів — від прозорої накидки з клейонки до цілком пристойної курточки чи плащика з водонепроникних матеріалів. Перші, звісно ж, дешевші

Найпростішим варіантом захисту від дощу є простий поліетиленовий дощовик, кажуть продавці. Вартість такого – від 10 до 20 грн. Спеціальні курточки чи плащики із водонепроникних матеріалів дорожчі - 100-300 грн і більше.
Щоправда, такі можна придбати в Інтернет-магазинах. У місцевих крамницях доведеться добре пошукати.

- Якщо ви хочете мати плащик, щоби захиститись від дощу, то краще взяти поліетиленовий, - пояснює продавець на Центральному ринку Ірина Бойко. – Є суцільні, є на замочку, є на зав’язках, є роздільні курточки і штани. Найбільш поширені кольори – зелений, синій,жовтий, фіолетовий. Усі прозорі. Переваги таких плащиків у тому, що вони легкі, легко вміщуються у сумки чи кишеню, тож і парасольки можна не носити.

Під час купівлі такої речі, кажуть фахівці, варто придивитись до швів. Крізь неякісні проникатиме вода, тож такий плащик не здатен повністю захистити від дощу. Утім,
більшість таких плащів продають складеними та запакованими у невеличкі пакетики. Тому перевірити не завжди вдасться.
- Врешті, ця річ – недорога, - додає продавець. – Якщо ви не будете ходити у ньому по лісі чи не працювати на дачі, то прослужить він довго. Головне - після повернення додому вивішати на балконі, щоби просушився.

Плащі з поліестру чи мембрани - дорожчі
Утім, у більшості поліетиленових дощовиків люди виглядають, як у мішках. Зрозуміло, що модниці готові швидше змокнути, аніж одягнути на себе прозорий «мішок». Про таких дівчат подумали стилісти. Так, уже протягом кількох років виробники випускають жіночі дощовики найрізноманітніших фасонів. Це елегантні речі з поліестру. Такі краще замовляти в Інтернет-магазинах. Коштують вони від 300 грн.

Дощовики із більш щільних матеріалів – для подорожей, активного відпочинку, риболовлі можна придбати у спортивних магазинах, точках продажу туристичного спорядження чи замовити в Інтернет-магазинах. Такі зазвичай виготовляють з поліестру, покритого ПВХ чи нейлону, просоченого ПВХ. Шви проклеєні. Також – з мембранної тканини, з вінілу. Переваги такого одягу – у щільності матеріалу. Та водночас у цьому - й недоліки – плащ важкий, тож гуляти уньому містом неестетично і некомфортно. Вартість таких – орієнтовно 85-250 грн.

До слова, для дощовиків, як і для будь-яких інших речей, є свої затверджені стандарти. Так, за інформацією «Тернопільдержстандартметрології», на речі для захисту від негоди діє ДСТУ ENV 343-2001. Однак тексту документа у вільному доступі поки що немає.

Діткам – із кнопками та козирками
Найбільше запитань виникає, коли річ треба підібрати для дитини. У звичайний
поліетиленовий плащик її не одягнеш. Адже діти – непосидючі, тож захисний одяг за вагою та зручністю не повинен нічим відрізнятись від повсякденного. Нині виробники випускають найрізноманітніші плащики, накидки, курточки із малюнками, зображенням популярних мультяшних героїв.

- Дитяча курточка чи плащик повинні бути із не занадто щільного, м’якого матеріалу, - каже продавець дитячого одягу Ольга Томчук. – Тоді вона не буде заломлюватись. Якщо дитина спокійна, їй підійде пончо – накидка, а для непосидючого – дощовик, який не сковує рухів.

Так, для діток виробники пропонують плащики із водонепроникних матеріалів, з
капюшонами на стягуючому шнурку. Застібують їх на ґудзики чи на кнопочки.
- На кнопочках – більш зручно, - додає продавець. - І вони не пропускають воду. Також важливо, аби у дитячому дощовику були невеличкі отвори, наприклад під руками, це дасть можливість тілу дихати. Також добре, якщо буде козирок на капюшоні, тоді дощ не потраплятиме на личко.Дитячий дощовик, за словами продавців, не повинен бути довгим, аж до п’ят. Це також сковуватиме рухи, і присідаючи, дитина бруднитиметься.


Коментар:
Катерина ТИМОЧКО (26 р.), дизайнер:
— І у дощ можна одягнутись зі смаком. Так, є спортивні моделі, зшиті із синтетичних матеріалів нового покоління. Вони пасуватимуть людям, які люблять спортивний стиль, зручні речі, яскраві кольори. Такі плащі пасують до джинсів, оксфордів (різновид класичних шкіряних черевичків на шнурівках — прим. ред.). А ось прості прозорі поліетиленові плащі, схожі на мішок, я не раджу одягати – такі ліпше викинути. Особисто мені подобаються моделі плащів, зшитих із прозорого вінілу із контрастним обкатуванням. Загалом у моду вже давно увійшли технологічні новинки, що створили новий напрям техно-фешн. Тому, думаю, незабаром у нашому гардеробі буде все більше цікавих тканин, нових фасонів і нових можливостей нашого одягу

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up