Партнер рубрики Події

Як ми Депутата обирали в депутати

Як ми Депутата обирали в депутати
До виборів залишились лічені години. А тернополяни ще вагаються, за кого голосувати і не знають, хто саме балотується в депутати парламенту від нашого міста. Це підтвердив і наш соціальний експеримент.

Під час нього кореспондент 20minut.ua показував тернополянам на вулиці фото людей і їхні імена та прізвища. Це - вигадані нами мажоритарники на виборах.
На роль кандидатів у депутати ми вибрали людей, які в Тернополі досить відомі - громадські активісти, волонтери, експерти редакції та... нашого працівника з прізвищем Депутат.
Отже, в нашому переліку -
Святослав Абрам'юк, Леся Копач, Максим Черкашин, Роман Задорожний, Наталя Гаєвська, Любов Вовк, Руслан Депутат.

На вулицях міста наш журналіст опитав кілька десятків людей. Пояснював, що проводить соціологічне опитування, за кого із даних кандидатів проголосують тернополяни, маючи перед собою лише фотографії цих людей. Біографій і програм кандидатів ми не вигадували.


Отже, надворі - сніг і холодний вітер, люди чимдуж поспішають. Проте на мої запитання відповідають доволі охоче. Мабуть, перед виборами відчувається особлива відповідальність за участь у різноманітних опитуваннях.
Найперше зупиняю студента Романа. Кажу:
- Ось список депутатів, що балотуються на тернопільському окрузі. Кого з них ви би обрали?
- Хм, я їх вперше бачу! - дивується Роман. – Ну, мабуть, Абрам
'юка. Він тут єдиний у вишиванці.
Дякую та іду далі.

- Дивно, ніколи не чула про цих людей. – каже пані Наталя – Мабуть, свій голос віддала б з Наталію Гаєвську. Хочеться бачити саме жінку на такому відповідальному місці. Можна було б і Любов Вовк вибрати, але вона, як на мене, більше на якусь журналістку скидається, а не депутата!
Поблизу «Збруча», на зупинці зустрічаю пана Ігора.
- Знаю я цих всіх «депутатів»! – авторитетно заявляє пан Ігор, - та вони ніхто не достойні, щоб їх вибирали! Тільки до кормушки рвуться! Оцей-от (вказує пальцем на одного молодого чоловіка) взагалі в мого брата бізнес забрав! Саджати таких треба!

А я продовжую опитування. Бажаючі відповісти «голосують» переважно за Абрам
'юка, Задорожного, Гаєвську, Вовк. Однак не всі.
- Та не голосував би я за настільки невідомих людей! - обурюється пан Андрій. – Надмірний піар – це нехороша річ. Але що ці люди могли зробити хорошого для міста так, аби про це взагалі ніхто не дізнався? Вони напевне якісь дармоїди і добробут міста – не та ціль, яка веде їх до влади.
- Ну, мабуть, я б віддав голос за Абрам
'юка, - каже Анатолій – Серйозний такий дядько, видно, що він - патріот, начитаний. Думаю, він би був достойним кандидатом!

В результаті опитування виявилось, що більшість людей проголосували б за кандидата, який на фото був у вишиванці. Ніхто з опитаних не впізнав, ким наші кандидати є насправді...

Просимо вибачення в усіх, кого ненароком образили під час свого соціального експерименту.


Павло ЛОТОЦЬКИЙ, 093-252-88-83

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up