як сплатити за газ?

  • микола лозинський
при теперішніх нормах споживання газу заплатити за нього тим , хто живе у приватному будинку неможливо.
будинок знаходиться у межах району, 70 квадратів,утеплений по всіх правилах.У морози котел спалює 350-450 кубів газу щоб температура в хаті була 19-20 градусів.Тепер прийдеться викласти щомісяця трохи більше 2 тисяч за газ.Це майже весь місячний прибуток сімї,а ще електрика,харчування для двох дорослих і двох маленьких діток. Про одяг і інші необхідні речі мова вже йти не може.Хто у таких же умовах, як ви виживете?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • микола лозинський

    при теперішніх цінах утеплити будинок на одну зарплату неможливо.Якщо взяти кредит,то віддавати за те утеплення будуть ще й внуки
  • Анонім

    Думаю, що не все гаразд із утепленням, все-таки. У мене такий же розхід газу на житлову площу 120 кв.м. В хаті 22-23 і тільки двох кімнатах де є недоліки утеплення 19-20.

    top reply Анонім

    Все правильно у статті написано , підтверджую. У мене дім             69 квадратів , всі зовнішні  стіни утеплені  пінопластом 5см товщини , покриття теж. У цьогорічній,  відносно теплій,  зимі був розхід газу найбільше 400м куб у місяць, це при тому, що опалювалося тільки дві кімнати двома газовими конвекторами.

    Олег reply top

    5 см то слабеньке утеплення. Стіни мають мати не менше 10 см пінопласту а стеля 15 см, а також хороші енергозберігаючі вікна і двері, бо то утеплення нічого не дасть якщо вікна свищуть. Говорив з одним поляком на семінарі по енергозбережені який живе в приватному будинку, то він каже що утеплювач в нього має 20 см.

    Анонім reply Олег

    Та можна і півметра завалити, фанатиків є багато, тільки теплові втрати будуть по-любому, хіба ви вмієте проходити через стіни, не користуючись дверима, але навіть найкрутіший термос з часом втрачає енергію. Зараз дійсно практикують 10 см, раніше масово утепляли 5. Крім того багато залежить із якого матеріалу стіни, якої товщини і т.д.

    Анонім reply top

    Якщо конвектори, тоді зрозуміло. У мене газовий котел.
  • Анонім

    Якби всі відказались платити ,проблема вирішилась сама собою.

    Анонім reply Анонім

    Жартуєте?
  • Людмила Лукіян

    вам можна хоч альтернативу - поставити котел на дрова.

    пічку, грубку.

    а у  квартирі в місті таке не вийде.

    я не знаю, як оплатити за газ в опалювальний сезон.

    зараз всі на субсидії розраховують, але і там є певні попандоси, які вилізуть через кілька місяців

    Анонім reply Людмила Лукіян

    Твердопаливні котли - гарна альтернатива, але... По-перше, треба відвалити конкретну суму відразу за сам котел і матеріали. По-друге, досить часто вже зроблені ремонти, труби всі заштукатурені і зараз врізка в існуючу систему опалення вже проблематична і тягне за собою ще й витрати на ремонт. По-третє, за такими котлами потрібен нагляд, у сильні морози, наприклад, одного завантаження дров зранку не вистачить. По-четверте, ми живемо в Україні - дрова вже подорожчали, а до сезону ще ціна виросте.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up