Які професії обирає тернопільська молодь ?

  • Анонім
За даними Державної служби зайнятості, на даний час на українському ринку праці відчувається значний дефіцит спеціалістів у робітничій сфері. Найпопулярніші професії, на які сьогодні є попит, - це професії висококваліфікованих робітників: слюсарів, токарів, фрезерувальників, електрогазозварників, малярів, мулярів, штукатурів тощо. Залишається значний попит на водіїв, кухарів, продавців, менеджерів зі збуту, двірників та комірників. Серед роботодавців мають попит фахівці з високим рівнем кваліфікації, топ-менеджери, а також економісти, лікарі, бухгалтери, інженери, ІТ-спеціалісти. Щоб дізнатися, куди збираються йти навчатися нинішні випускники, які професії обирає сучасна молодь і чому, ми звернулися до тернопільських абітурієнтів.

Костюк Марія (випускниця ТЗОШ№ 28)

- Буду навчатися в Польській економічній академії.Я вже давно визначилася з вибором професії і твердо знаю,що мені потрібно!

Спеціальність : «Менеджмент»

Відео дня

Скіп Максим (випускник ТЗОШ № 19)

ЛНУ ім.І.Франка

Факультет: »Журналістика»


-Вибрав цю спеціальність бо в подальшому вона дає можливість поєднати своє життя з спортом. (коментатор, спортивний журналіст, футбольний аналітик і т.д.)


                                 Сестри Вівсяні: Наталя та Христина (ТСШ №29)

- Поступаємо в Люблінський Католицький Університет Яна Павла ІІ Факультет : «Китайська філологія». Вивчаючи китайську філологію ми будемо отримувати задоволення від свого вибору.

Павлусик Денис (випускник ТЗОШ № 28)

-Буду навчатися в Польщі.В Польському університеті менеджменту.Вчитися буду із великим задоволенням,адже ця спеціальність в майбутньому подарує мені великі можливості

.

Сокальський Владислав(випускник Черниховецької ЗОШ І-ІІІст. )

- Я вступатиму в ТНПУ на спеціальність про яку мріяв ще змалку і впевнено іду великими кроками для її реалізації.

Факультет : «Журналістика»



Костевич Дарина (ТЗОШ № 27)

- Хочу отримати медичну освіту в нашому Тернопільському медичному університеті. Медиком стати –моя мрія.В майбутньому хочу врятувати сотні життів.

Спеціальність : »Лікувальна справа»


Максим Величко(ТЗОШ № 5)

- Буду поступати в ЛНУ ім.Франка. Освіту буду отримувати в економічній сфері . Ця професія завжди буде актуальною.

Факультет : «Міжнародна економіка»



Ось такий вибір наших майбутніх студентів. Професії різноманітні.Дехто планує навчатися в Тернополі,а багато абітурієнтів хочуть отримувати освіту у різних містах України і навіть далеко за її межами.="msonormal">

Але чи вибрана професія нашими випускниками є актуальною ?

Дізнаємося із Топ-10 найбільш затребуваних професій в Україні в найближчому майбутньому.

1.Програмісти (С + +, Java).

2.Технологи харчових виробництв.

3.Інженери-будівельники.

Перевізники.

4.Архітектори.

5.Дизайнери офісів і інтер'єрів.

Менеджери готельного бізнесу.

Бухгалтери, аудитори.

6.Менеджери з персоналу, рекрутери.

7.Інженери-енергетики.

Юристи.

Маркетологи.

8.Журналісти.

9.Технологи виробів легкої промисловості.

10.Фінансисти (спеціалізація "банківська справа").

А які професії ви внесли б у топ-10?

Цікаво, що всі випускники бажають здобувати вищу освіту. Де Тернопіль братиме "робочі руки" - питання залишається відкритим…

="msonormal">

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (48)
  • Oksana Lyashenko

    Покажіть хоч одне оголошення про найм на роботу де написано - випускникамТНЕУ не турбувати! Ганяєте стару антирекламу і зациклились на ній!
  • Nat Tan

    Бред
  • Nat Tan

    Ні
  • Анонім

    Пунктуація для вас не існує?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up