Партнер рубрики Події

Є «досьє» на наших чиновників

Є «досьє» на наших чиновників
Чиновники державних органів влади, посадовці місцевого самоврядування різних рівнів, депутати, правоохоронці, судді та інші «слуги народу» повинні бути відомі громаді. Інформацію про них, не лише офіційну чи позитивну, можна знайти в Wiki чиновника.

Загалом на Wiki чиновника є майже 17 тисяч статтей про представників української влади. З них чимало присвячені посадовцям Тернопілля.

Розвиток ресурсу, до слова, є однією з перших ініціатив "Ради бізнесу Тернопілля". Реалізовується проект за підтримки благодійного фонду «МагнетікВан.Орг».

Автори проекту переконані, що з часом ця онлайнова енциклопедія влади міститиме статті про всіх посадовців України, зокрема й нашого міста. Тож тернополяни, жителі області чи держави зможуть знати їх в обличчя, бачити заслуги, досягнення та корупційні дії (якщо такі будуть – прим. авт.).

Відео дня

– Коли людина, маючи доступ до Інтернету, чогось не знає, відкриває “Вікіпедію”, – говорить один з авторів проекту Руслан Савчишин. – У цьому містилищі інформації можна знайти практично все. Таку ж енциклопедію ми вирішили створити й про чиновників. А чому б і ні? І мова не лише про посадовців високого рангу, а про всіх, хто причетний до управління чи виконання на різних рівнях. Приміром, зараз опрацьовуємо новостворені рубрики «Виконавчий комітет Тернопільської міськради» та «Депутати Тернопільської міської ради». Потім візьмемось за обласну раду, далі – за Національну поліцію. Хоча вже зараз у “Вікіпедії” чиновника є тисячі людей, якщо говорити про державу, і сотні чиновників нашого регіону.

Щотижня статті ресурсу набирають близько 70 тисяч переглядів. З тернопільськими чиновниками відвідувачі „знайомились” вже більше 8000 разів.

– Одна з ключових переваг Wiki чиновника – доступ для редагування, – каже пан Руслан. – Тобто кожен, зареєструвавшись, зможе зайти на будь-яку статтю та змінити її. Варіант написати відверту брехню чи видалити інформацію не пройде. Адже є волонтери, які стежать за цим. Натомість людина, яка має цікаву інформацію чи дані про корупцію, зможе їх розмістити. Таким чином енциклопедія буде творінням громади і для громади. Ну, а чиновники будуть змушені розуміти, що вони «під лупою».

Отож якщо вас цікавить інформація про якогось чиновника – шукайте на www.chynovnyky.wikiua.org. Водночас нагадуємо, що проект громадський. Тож закликаємо, якщо прізвища певного чиновника немає, зареєструйтесь та додайте його. Частину інформації додасте ви, частину – інші користувачі, частину – волонтери. Те ж стосується існуючих сторінок – редагуйте, доповнюйте, розвивайте.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up