Партнер рубрики Події

За п’янку за кермом – штраф 40 000 грн і на 10 років забирають водійські права (для обговорення)

За п’янку за кермом – штраф 40 000 грн і на 10 років забирають водійські права (для обговорення)

В Україні планують посилити покарання водіям, які сідають за кермо у нетверезому стані.

Пропонують встановити таким порушникам штраф у розмірі 40 тис. грн, а також на 10 років забороняти кермувати автомобілем. Ці пропозиції перебувають ще в стадії обговорення.

  • Найголовніше, що ми повинні як суспільство розуміти, що п'яний за кермом – злочинець, це людина, яка створює загрозу життю і поліцейських, й інших людей", – наголосила голова Національної поліції Хатія Деканоідзе.

Нагадаємо, згідно з чинним законодавством, за перебування за кермом автомобіля в нетверезому стані - штраф від 3,4 тис. грн. Якщо ж п'яний водій попадається вдруге, то позбавляють водійських прав на термін від одного до двох років.
А що ви думаєте з цього приводу?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • народ

    а якщо новоспечені копи  як у Тернополі за кермом під кайфом то скільки штрафу??? та  термін на який забирають права??? чи молодіжних копів це не стосується???
  • Ірина Чорна

    Пяний водій - це потенційний вбивця. Покарання має бути як за спробу вбивства. Як мінімум в

    одійські права забирати без права поновлення!
  • Анонім

    права=херня, завтра сів і поїхав. забирати машину треба+штраф
  • Анонім

    Потрібно боротися вперше з хабарництвом, а тоді з водіями.

    Хто їздив п'яний за кермом буде їздити, бо він при владі і з ''баблом'', а хто не їздить п'яний так не їздитиме
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up