Загиблого бійця «Світляка» зустрічали на в’їзді до Тернополя понад сотня тернополян

Загиблого бійця «Світляка» зустрічали на в’їзді до Тернополя понад сотня тернополян
Тіло загиблого бійця «Азову» Андрія Дрьоміна – «Світляка» привезли 12 серпня о 14 – й годині до Тернополя. На в’їзді до міста зі сторони Збаража, бійця зустрічали із прапорами та квітами як громадські активісти, так і пересічні тернополяни.

Зустрічали патріота і односельчани із Великого Глибочка. За їхніми словами, Андрій був єдиною дитиною у сім’ї, неодружений. Відгукуються про Андрія лишень добре – кажуть, що його друге ім’я та водночас позивний   «Світляк» цілком відповідало йому. Бо був справді світлою людиною.
 
- Про Андрія важко сказати словами – він не любив слів, він був людина дії, - каже односельчанин, колишній сільський голова Василь Івасечко. -   Коли були табори ОУН-УПА, він завжди був в охороні, коли була кучмівська загроза, він став у ряди «Україна без Кучми».

Previous Next


Ще тоді, під час виступів проти чинної влади, отримав 15 діб арешту. Коли проходили заходи загальнодержавні, заходи патріотичного спрямування, він завжди приймав участь. Напевне патріотизм, активна життєва позиція  - усе це передалось йому по генах, припускають односельці. 

 

Відео дня

- Людина з великої літери, що можна сказати у таких випадках, - додає Василь Івасечко. -  На жаль, ця московська наволоч нищить цвіт української нації і зараз бути байдужим, так як дехто хоче уникнути…Коли просять притулку звідти, зі Сходу, і не беруть зброю у руки, щоби захищати свою країну…А Андрій взяв зброю і пішов добровольцем, щоб захистити Українську державу. Бо для українця нема різниці – Глибочок, Тернопіль, Київ чи Донецьк  - це є українська земля. Андрій був саме такою людиною. 

Добре знав Андрія і тернополянин Ігор Аркуша. Чоловік каже, що історія нашої країни повторюється.  Адже сто років тому українські січові стрільці також були добровольцями, які захищали країну. І їхні батальйони  також існували фактично за рахунок простих українців.

- Ми збираємо з нічого свою армію, яка знищена, - каже він. – За це треба спитати зі всіх попередніх президентів, кожен з яких доклався до знищення української армії. Тепер ми приносимо в жертву молодих хлопців, гине генофонд нації, хлопці, які навіть не залишили після себе нащадків. Ми маємо зрозуміти, що Росія – це проектор для знищення слов’янського світу.

За словами пана Аркуші, відразу після звістки про поранення Андрія він  телефонував і у госпіталь, у який ведуть бійців «Азову», і до сотника «Азову». Адже була інформація, що Андрій Дрьомін залишився живий.

- Були чутки, що справді боролись за його життя, - каже він. – Мовляв, тільки апаратура відчула серцебиття і почали боротись. Пізніше я довідався, що він у Маріуполі в морзі. Крім того, я подзвонив до сотника Азову.  Він не мав сили говорити, важко було, просто сказав «Він - двохсотий». Чи відразу загинув, чи ні – зараз не можу сказати.


 Світляк, за словами пана Аркуші, – такий же світлий, як і його друге ім’я. Він був скромним, не любив показухи.

Прощатимуться з ним завтра, 13 серпня, о 12-й годині  у рідному селі Великий Глибочок. 

Редакція газети «RIA плюс» висловлює щирі співчуття родині Андрія Дрьоміна, друзям, колегам та всім, хто знав Андрія. Вічна пам'ять герою...

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ірина

    вічна память герою! І його батьки, яким глибоко співчуваю, також героі. Вони віддали найдорожче, що мають заради країни. Такі люди як Андрій - це люди з великої букви, чий подвиг нам треба памятати довіку!
  • Iра

    Висловлюю спiвчуття його рiдним! Дякуэмо батькам за таке виховання сина.Не можу до сих пiр повiрити, що його нема. Андрiй справдi був людиною принципiв. Говорив лише правду. Не всiм це подобалось..А ще в1н був абсолютно безкорисним. Таких людей я бiльше, нажаль, не зустрiчала..
  • Наталя

    Дуже шкода!Вічна память і співчуття рідним,близьким і друзям
  • vesna

    Світла память Герою! Співчуття рідним і близьким Андрія!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:18 Посмертно семеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up