Знайомтесь, ваш депутат (вулиці на яких обирались, номери телефонів)

Майже 80% новообраних депутатів – люди, які попередню каденцію в мерії не сиділи. Їх обирали на 42 округах Тернополя. Тому депутати, по суті, мажоритарники за яких віддали голос аби мати покращення не лише в місті, а й на вулиці, в будинку
Знайомтесь, ваш депутат (вулиці на яких обирались, номери телефонів)

Майже усіх депутатів міської ради на цих виборах обирали на виборчих округах, мешканці тих чи інших вулиць. Без прив'язки до округів балотувалися лише лідери списків партій.

На частині округів переможці у міську раду не потрапили, а на декількох одразу пройшли кілька кандидатів. Такою є специфіка нового виборчого законодавства – переможця визначає не так виборець на окрузі, як рейтинг партії по місту в цілому та відсоток голосів кандидата на окрузі. У будь-якому випадку активні тернополяни знають, хто балотувався на їхніх вулицях і знають, хто пройшов в міську раду. А тому виборці мають моральне право вимагати у свого депутата працювати як для розвитку міста, так і над вирішенням конкретних проблем вулиці, будинків.

Аби спростити тернополянам доступ до обраних депутатів, ми запропонували кожній політичній силі чи депутату надати для публікації в газету мобільний номер обранця. Погодьтесь – раз у якості кандидатів вони ходили і закликали підтримати, то закриватись від людей уже в якості депутатів - не пасує. Крім того, як показав минулорічний експеримент нашої газети, (ми перевіряли, чи проводять депутати прийом громадян на округах – авт.) лише одиниці обранців спілкуються з виборцями. Інші садять помічників або ж узагалі ігнорують мешканців, які їх привели до влади.

Відео дня

Ми сформували список новообраної міської ради. Зауважте, що тепер міська рада – це не 60 депутатів, а лише 42. Це на краще, бо ж більше шансів кожного депутата знати в обличчя.

Коментарі (23)
  • куегн

    Не можу знайти свою вулицю, мінусую
  • Анонім

    Читаю і дивуюсь. Стільки партій, а безробітні тільки у "Свободі". Багаті у нас, одначе безробітні, або ж партія не бідна, аде реклама не безкоштовна.
  • Анонім

    А де депутат від 21 округу?
  • Marelli Umberto

    Хто може сказати, який депутат на вул. Рєпіна?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up