«Знайомтесь – ваш коп»: поліція у місті не для того, щоб знімати котів з дерев, каже командир

«Знайомтесь – ваш коп»: поліція у місті не для того, щоб знімати котів з дерев, каже командир

Цього разу у рамках проекту "Знайомтесь – ваш коп", який розпочала "20 хвилин" спільно з управлінням Патрульної поліції Тернополя, історія про командира 4-ї роти 27-річного Юрія Гоїка. 

У попередній публікації ми розповідали про лікаря-ветеринара 26-річну Ірину Гамову. 

-    У мене освіта ІТ,  спеціальність комп’ютерні системи та мережі, - розповідає Юрій Гоїк. – Я навчався у ТНТУ і на 5-ому курсі працював там. Після того працював викладачем інформаційних систем і технологій в комерційному інституті. Також був там системним адміністратором. 
Чоловік вирішив піти у поліцію, бо побачив, що є можливість змін. 
-    Побачив, що є реформа і знав, що зможу виконувати цю роботу, - каже Юрій. – У мене завжди була тяга до такої професії, але не було можливості. І зараз я абсолютно про це не шкодую. 

Наразі Юрій Гоїк є командиром 4-ї роти у якій несе службу 42 патрульних. Під час їхніх змін трапляються різні випадки. 
- Є дуже багато випадків і курйозних, і смішних, і трагічних, - каже чоловік. - У мене в принципі кожен випадок курйозний, бо я як командир роти виїжджаю на нестандартні виклики. Багато уже побачив. Нещодавно затримали крадіїв акумуляторів по гарячих слідах. Вони обікрали два авто на Алясці, а знайшли ми їх на Дружбі. Був випадок, коли 16-річний хлопець загинув, коли бігав по вагонах. Тоді було неприємно на це дивитись, бачити, що це дитина. Його вдарило струмом 27 тисяч вольт.

Відео дня

Дуже багато викликів надходить від громадян, які просто хочуть перевірити як працює патрульна поліція. 
-    Якщо це справді неправдивий виклик, то за нього громадяни обов’язково несуть відповідальність, оскільки відволікають нас від важливих справ, викликів, - каже чоловік. – Бо коли комусь насправді може бути потрібна допомога, то ми витрачаємо цей час на те, щоб зняти котиків з дерева, собачок. Якщо ми не будемо карати людей за це, то нас і надалі сприйматимуть не як поліцейських, які захищають людей, а як незрозумілих, смішних людей.
Патрульні намагаються пояснювати людям, проводити профілактичні бесіди, щоб ті не викликали їх через дурниці. Адже за неправомірний виклик можуть притягнути і до адміністративної, і до кримінальної відповідальності. 
-    Погодьтесь, що, коли дзвонять, бо їм ліхтар заважає спати, то це дурня, - каже командир. - Або коли людина не може потрапити у під’їзд. Чи, от наприклад, нещодавно був виклик, коли чоловіка не пустили у нічний клуб. Він був чи то п’яний, чи то під наркотиками, він відмовився проходити тест. У нього дрес-код не відповідав правилам закладу.
А згідно внутрішнього розпорядження приватного закладу відвідувачів у невідповідному вигляді представники закладу мають повне праве не пустити. 
-    Він викликав нас, сам склав протокол, потім ми склали, потім він знову сам його складав, - каже Юрій. – Знаю, що дуже багато негативних відгуків від тернополян. Причина дуже проста – та людина, якій ми допомогли не буде казати, що ми такі-сякі. А є люди, які думають, що ми прийшли сюди, щоб просто їздити. І це можуть бути ті ж люди, які просто не пройшли відбір у поліцію, а таких багато. От вони і пишуть, і говорять про нас. 
Юрій Гоїк захоплюється спортом, тому у вільний час чоловік відвідує тренажерний зал, боксує. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    айтішніки набагато більше заробляють ... якщо мозги є
  • Анонім

    "вирішив піти у поліцію, бо побачив, що є можливість змін"-шось ви всі єднаково балакаєте,ше не надоїло?Які ти можеш зробити зміни єден з другим?Га?А то як в дитсадку,або:  Я томат, я солнцу рад! — Я слива лиловая, вкусная, садовая!

    Анонім reply Анонім

    Cлухай ти, єден з другим і балакаєте

    Йди повчись мови
  • Ігор Кривенький

    Особисто я Вас не сприймаю . Ви фейкові. А як буде далі??????????? Тільки богу відомо.

    Anonymous reply Ігор Кривенький

    Така сам фігня.Ілюзія для лохів
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру 14:30 Лялькарки Кременеччини презентували ексклюзивні вироби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up