Партнер рубрики Події

Знімають гранітні бордюри, а ставлять цементні, обурюються городяни

Знімають гранітні бордюри, а ставлять цементні, обурюються городяни
У міськраді стверджують, що територію впорядковує орендар і ні копійки з міськбюджету на це не витратять

Тернополяни переймаються долею знятих гранітних бордюрів, на заміну яким встановлюють піщано-цементні на вул. Протасевича.

У міськраді кажуть, що це впорядковує територію підприємець, який взяв в оренду територію, де зупинка громадського транспорту. І запевняють: ані копійки з міськбюджету на ремонт не пішло.

  • Проїжджав повз зупинку громадського транспорту на вул. Протасевича, поблизу заправки ОККО, неподалік Збаразького кільця, - розповів тернополянин Ігор Сокол. – Ремонтники демонтовують бордюри з червоного граніту і встановлюють піщано-цементні. Але ж ті ще в нормальному стані, скільки десятиліть служили і ще стільки б простояли. Навіщо їх зачіпати?

На місці, вказаному тернополянином, проводиться реконструкція зупинки, запевнили у технічному відділі міськради.

Відео дня
  • Фізична особа має всі дозвільні документи і проводить реконструкцію на орендованій ділянці, - каже головний інженер відділу технагляду міськради Ярослав Копча. – Всі роботи проводить за власний кошт. Ані копійки не піде з міського бюджету.  

Орендар має облаштувати там місце для пасажирів з навісом та магазин. Впорядкувати прилеглу територію. Подібне буде на всіх зупинках громадського транспорту у місті.  

- Завдяки цьому в бюджеті можна зекономити дуже великі гроші, - переконує Ярослав Копча. – Реконструкція однієї зупинки потягне близько 200 тисяч грн. А їх є в місті 210. До того часу, коли ми почали надавати зупинки в оренду, було облаштовано лише 48.

Зекономить міськрада і на тих зупинках, під якими проходять комунікації. Адже зобов’язали орендарів перенести мережі в більш безпечне місце, причому за власний кошт. Якби це робила міськрада за кошти бюджету, вилилось би в кругленьку суму. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Оля

    Добре, що вирішили здавати в оренду зупинки. Тепер хоч є де сісти, накриття є. Дощ не падає на голову і сонце не світить
  • Вадим

    З зупинками дійсно почали наводити лад. А той хто написав, то тупо заздрить. Яка різниця, який бордюр, якщо підприємець то ргобить за свій кошт? погано зробить, через рік Надал заставить переробити.
  • на та

    ось і поговорили,один про заміну довговічних бордюрів на недовговічні,а інший про оренду зупинок.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up