Партнер рубрики Події

Зоопарк, який міг стати тернопільським, власник покинув напризволяще

Зоопарк, який міг стати тернопільським, власник покинув напризволяще
Тварин із волинського пересувного зоопарку, який два роки тому побував на Тернопільщині, власник залишив на призволяще. Голодних, знесилених та хворих звірів спершу годували волонтери та мешканці райцентру Дубровиці, де залишився покинутий зоопарк. Потім люди звернулися в міліцію.

Зараз виснажених тварин забрали у Рівненський та Луцький зоопарки. За жорстоке поводження з тваринами його власник відповідатиме перед законом. 

Зауважимо, що власник Волинського пересувного комплексу "Звіринець" Давид Худадян був готовий передати зоопарк у комунальну власність  Тернополя чи області. Натомість чоловік хотів 100 тис грн або трьохкімнатну квартиру у Тернополі.

Також він готовий був переїхати до Тернополя, працевлаштуватися в цьому зоопарку, поповнювати його новими тваринами та доглядати їх. Заяву зі своїми пропозиціями написав у міськраду та голові обладміністрації, проте відповідей не отримав. Це Давид Худадян  підтвердив під час телефонної розмови журналісту 20minut.ua у квітні 2014 року. Саме тоді цирк гостював у Збаражі, Кременці та Підволочиську на Тернопільщині. До речі, захисники тварин вже тоді скаржилися за неналежний догляд за звірами.  Тоді власник зоопарку запевняв, це зовсім не так. Мовляв він годує, доглядає та лікує звірів. У зоопарку на той час були верблюд, чотири вовки, чотири мавпи, два ведмеді, три лисиці, єнотовидна собака, три леви, два дикобрази, кабани, чорнобурки.  

За жорстоке поводження з тваринами рівненська поліція вже порушила кримінальне провадження, повідомила керівник сектору комунікації Головного управління національної поліції в Рівненській області Інна Березовська. Проте  власник зоопарку, як каже вона, виїхав до Росії. 

- Як тільки ситуація з зоопарком набула розголосу, ми зв’язалися з цим чоловіком і він обіцяв через три дні приїхати і вирішити питання з зоопарком, - каже Інна Березовська. - Проте наразі він так і не приїхав. 
Тим часом тварин вдалося прилаштувати. Їх забрали у Рівненський зоопарк. Залишилися двоє бурих ведмедів, яких спершу підгодовували мешканці Дубровиці, а потім забрали у Луцький зоопарк. 

Якщо поліція все ж знайде власника цирку, суворе покарання йому не світить. 
- Закон дуже лояльний до таких порушників,  - каже пані Березовська. - Ви не повірите, але йому загрожує штраф 850 гривень. 
До речі, в інтернеті можна побачити ряд публікацій з різних міст, де журналісти та захисники тварин піднімають питання неналежного догляду за тваринами у цьому пересувному зоопарку. У публікаціях пише, що звірі сумні, змерзлі, їхні клітки в поганому стані, без обігріву взимку. Відомо також, що власник пропонував продати зоопарк і в Ужгороді. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up