На Дністрі у Заліщиках люди шукають цінні метали

На Дністрі у Заліщиках люди шукають цінні метали
Побувавши на мальовничих Дністровських пляжах, виникає жагуче бажання переїхати сюди жити
Виїжджаємо разом із дітьми о шостій ранку. Через вулицю Микулинецьку до села Більче-Золоте, а звідти вже на Монастирок.

Тривалість поїздки в середньому становить 2 години 20 хвилин. Але, враховуючи те, що з нами були діти, доводилося зупинятися по дорозі та їхати не так швидко. Якщо ви раніше не були в Монастирку, то перед поїздкою потрібно обов'язково запастися детальною автомобільною картою. На тій карті, яку ми мали, позначки села немає. Доводилося питати в людей. Дорога, яка веде до населеного пункту, - у жахливому стані, тому сильно не розженешся.

Відвідавши визначні місця Монастирка, вирушаємо у Касперівці. Якщо їхати через поля, а не вертатися знову в Більче-Золоте, вдасться "зрізати" кілометрів 15.

На даний час Касперівська гідроелектростанція (далі - ГЕС - прим. авт.) - найпотужніша гідроелектростанція в Тернопільській області. Навколо ГЕС розташована рекреаційна зона з водосховищем - місце оздоровлення та відпочинку.

Відео дня

У Касперівцях одразу впадають в очі рідкісні й унікальні відслонення з рештками вапняків, відомі як місцевий Каньйон.

  • На наше водосховище часто приїжджають туристи, - розповідає один із жителів, якого ми зустріли дорогою. - Серед тієї краси розташовані бази відпочинку.

Касперівський заказник, як ми з'ясували, - загальнодержавного значення. Він розташований у межах Заліщицького та Борщівського районів Тернопільської області. Тут можна зустріти багато рослин і тварин, які занесені до Червоної книги України. На одному з пагорбів, який розташований якраз навпроти каньйону, ми влаштували обід. Від самого ранку вже нагуляли гарний апетит, особливо малеча. Їсти, коли перед очима відкривається така дивовижна краса, - суцільне задоволення.

Із Касперівців можна виїхати прямо на Синьків. Тривалість поїздки  у середньому 20 хвилин. Дорога ідеальна. Якби скрізь були такі дороги, українські водії, напевне, почувалися б найщасливішими у світі.

  • Таку дорогу нам зробив пан Фірташ, він тут народився і виріс, - розповідає жителька селища Ольга Кошман. - А ще він обладнав тут школу і садочок, заклав чудовий сквер.

За словами жінки, у селищі живе мама олігарха Дмитра Фірташа. Вона працює у найбільшому на заході України агрокомплексі “DF Аgro”.

  • Односельці часто звертаються до неї - чи то допомогти влаштуватися на роботу, чи з інших питань. І вона допомагає, – розповідають місцеві жителі.

Вулиці та будинки в Синькові й справді розкішні. Скрізь майорять квіти, дорога рівна, цікаві фасади. Детальніше про маєток мами одного з найбагатших людей України ми розповімо в наступному номері газети.

Після Синькова заїжджаємо в Добрівляни. З історичних пам'яток тут можна побачити церкву Ісуса Христа (1943 р.), храм Святого Димитрія Солунського та невеличку капличку. З історичних джерел відомо, що поблизу Добрівлян виявлено археологічні пам'ятки трипільської культури, могильник княжої доби, а ще тут збереглися укріплення давніх часів.

На “десерт” залишаємо чудове місто - Заліщики, яке славиться вирощуванням помідорів та різних сільськогосподарських культур. Побувавши на мальовничих Дністровських пляжах, виникає жагуче бажання переїхати сюди жити. Ще однією окрасою цього міста є старовинний заповідний Нижній парк, розташований просто над водоймою. Тут ростуть понад 400 унікальних порід дерев. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    >>де саме шукають цінні метали так автор і не написав це реклама холопів Фірташа, напевно добре проплатив
  • Anonymous

    спеціально перечитала цей опис мандрів, але де саме шукають цінні метали так автор і не написав. Шкода, вже було зібрались у Заліщики
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up