На шопінг-візу Польщі тепер треба документи про гроші та житло

На шопінг-візу Польщі тепер треба документи про гроші та житло
Нові правила прийому документів на шенгенвізи Польщі діють із 16 жовтня. Їх прийняли на невизначений період часу, пояснили в Генконсульстві.

Нагадаємо, до 3 листопада ще діє випробувальний термін, а відтак доведеться обов'язково готувати на візи новий перелік документів.  
Також 20minut.ua звернулися за коментарем до Генерального консульстві Республіки Польща в Луцьку, до якого належить і Тернопільська область. Сьогодні, 22 жовтня, ми отримали таку відповідь:
"Польща є країною-членом ЄС та Шенгенської угоди. Список документів, які вимагають польські консульські установи в Україні для отримання Шенгенської візи відповідає рішенню Виконавчого Комітету Європейської Комісії від 29.04.2014 р. Він визначає перелік документів необхідних для отримання візи для громадян  Білорусії, Камеруну, Грузії, Молдови, України та Об'єднаних Арабських Еміратів."

- Вимоги щодо переліку документів, необхідних для отримання Шенгенської візи, було встановлено на невизначений період часу, пояснює консул, - керівник візового відділу Генконсульство РП в Луцьку Міхал Богдановіч.

Також стосовно шопінг-віз у Генконсульстві РП в Луцьку пояснили, що продовжують видавати візи в рамках закупівельного туризму  відповідно до існуючих правил. Однак зараз обов’язково вимагають такі додаткові документи:  підтвердження коштів на покриття витрат запланованої подорожі та підтвердження проживання на території Польщі.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up