Про відпочинок у Криму і не згадують

Про відпочинок у Криму і не згадують
Болгарія бере туристів непоганим сервісом за невеликі гроші, до Греції тепер можна дістатись автобусом, тому тур для одного туриста обійдеться на сто євро дешевше. Вартість відпочинку за кордоном у валюті не зросла, але платити доведеться більше через знецінення гривні

Про омріяний відпочинок на закордонному морі родина Бойчуків воліє не згадувати. Голова сім’ї пан Роман каже – дуже хотіли цього року поплавати у Червоному морі. Але, з розчаруванням констатує чоловік, - доведеться обирати серед українських курортів.

Мусять обрати українське море

  • Минулого разу їздили до Єгипту три роки тому – тоді у нас ще був лише син, - зізнався пан Роман. – Відпочили настільки добре, що мріяли знову туди повернутись. Але народилась донечка і все чекали, коли підросте, аби без проблем перенести перліт та акліматизацію.

Ще взимку дружина поміняла закордонний паспорт, до нього ж вписали дітей. Шестирічний син Іванко потай від батьків вже демонстрував сестричці надувне коло для плавання та пошепки розповідав про пальми та верблюдів.   

Відео дня
  • Малий вже другий рік збирає кишенькові та подаровані на свята гроші та обіцяв витратити їх на відпочинок, - каже пан Роман. – Навіть не знаємо, як йому сказати, що поїздка на закордонне море відміняється.

Подружжя, лишень привели до пуття документи, переглянули ціни на тури в Інтернеті. Кажуть, вони практично не змінились, якщо порівнювати з минулим роком. Але курс валюти виріс майже втричі…

  • Пішли ще й по агенціям, - зізнався голова родини. – Але як вони нам порахували «в гривнях» - за голову вхопились. Ну, не потягнемо ми Червоного моря. Так, можна відмовитись від послуги «все включено». Але їхати на такі умови з двома маленькими дітьми – навіть не варта пробувати. Тепер обиратимемо між курортами України.

Зекономили, бо замовили восени

Родина Куликів у червні вирушає до Болгарії. Минулоріч відпочивали у Туреччині. Тепер, кажуть, ціни там «кусаються».

- Ми вирушаємо до Болгарії великою компанією, - каже Юрко Кулик. - Передивились чимало пропозицій, готелів - вибрали хороший, де якісне обслуговування. Дізнались про це з коментарів тих, хто там вже відпочивав. «Плюс» - там є дитяча анімація, що для нас важливо. Бо їдуть діти, які не можуть лежати цілий день на пляжі.

Тур замовляли ще восени минулого року. Так вдалось суттєво зекономити.

Курорт в Болгарії – в даний момент це саме той відпочинок, який родина може собі дозволити за фінансами. Ціни на тури до інших країн «кусаються».

  • Море в Україні – такий варіант навіть не розглядали, - каже пан Юрій. - Це зовсім інший рівень. А гроші підуть майже ті самі.  

Тим, хто вирішив відпочити цього річ за кордоном, тернополяни радять переглядати коментарі щодо отелю, харчування, сервісу та стану пляжу чи моря на сайті www.turpravda.ua.

Ціни не виросли. «Впала» гривня

В Тернопільських тур агенціях стверджують, що лідерами продажу є тури на курорти чотирьох країн. Це Єгипет, Туреччина, Греція та Болгарія. Закордонні тури купують рідше. Бо багатьом це зараз не по кишені. Турагенти стверджують – ціни у порівнянні з минулорічним сезоном не виросли. Просто суттєво знецінилась гривня.

Путівками до Криму, до речі, майбутні відпочивальники навіть не цікавляться.

  • Крим “не продаємо» через політику нашої компанії – бо там немає сервісу за ті кошти, - каже менеджер турагенції VIP-travel Юля Мовчанюк. - Туристи теж вже це знають.

За багатьма показниками лідирує Болгарія. Тут можна отримати за доступні кошти досить гарний сервіс та умови. Окрім того, як їде родина з дітьми, і на цьому можна зекономити. Бо болгарські готелі зазвичай при розміщенні двох дорослих першу дитину селять безкоштовно, а за другу дають суттєві знижки.

  • Серед «мінусів» - досить важка і тривала дорога, як діставатись до Болгарії автобусом, - каже пані Юлія. – Однак, якщо туди летіти, вартість лише перельоту для одного дорослого обійдеться у понад 100 євро.

До Греції - автобусом

Туреччина «бере» туристів безвізовим режимом та якісним сервісом. Але за це потрібно заплатити чималу суму. Скажімо, у відпочинок у чотиризірковому готелі в червні родині з двома дітками до 12 років обійдеться у 2 100 доларів, за такі ж умови в липні доведеться сплатити від 2 300 доларів.

  • Щодо материкової Греції, то тури подешевшали, адже з’явилась можливість доправляти туди туристів автобусом, - каже пані Юлія. – «Плюс» - у лагідному й теплому морі, дуже красивих пейзажах, цікавих екскурсіях та неповторній природі.

Якщо дорога автобусом обійдеться на одну людину у сто євро, за переліт доведеться сплатити вдвічі більше.

Єгипет приваблює туристів Червоним морем. Тернополяни зазвичай замовляють тури, де «все включено». Адже пляшка питної води коштує від 1 долара. Тому тур агенти радять не економити на харчуванні. 

  • Візу можна отримати на місці, в аеропорту, - каже Юля Мовчанюк. – Вартуватиме це дорослому 25 доларів. Діти, якщо внесені в паспорт одного з дорослих, за візу не платитимуть.

Для документів – два тижні

Якщо плануєте їхати на море до Європи, замовляйте тури раніше, адже потрібно мінімум 2 тижня для виготовлення документів, каже директор туристичної агенції «Ваш відпочинок» Світлана Дігай.

  • Для оформлення документів на відпочинок у Болгарії потрібно менше і часу, і «паперів», - каже п. Світлана. – Вам потрібен закордонний паспорт, який під час поїздки діятиме не менше 9 місяців. Два кольорових фото 3,5х4,5, де 80% - обличчя. Якщо їдуть діти – оригінали свідоцтв про народження. Як з дітьми їде один з батьків, потрібен нотаріально завірений дозвіл іншого.

Потрібно також заповнити анкету, яку нададуть в турфірмі.

Якщо ви плануєте поїздку до Греції, окрім вище зазначених документів, потрібні ще довідки з місця роботи і банку. В фінустанові мають вказати в документі, що на рахунку є достатньо коштів, аби вистачило на час відпочинку. За добу – не менше 70 євро на людину. Однак, кредитні рахунки не підходять, наголошує Світлана Дігай. Також потрібно надати свідоцтва про одруження чи розлучення.

  • Діти мають бути або вписані в паспорт одного з батьків, якщо зробили це до 1 квітня, або мати власний проїзний документ чи закордонний паспорт, - каже Світлана Дігай. – Школярі мають надати довідку зі школи – а студенти – з вузу.

 

Популярні закордонні напрямки*

№ п/п

Країна

 

К-ть ночей

Транспорт

Місяць

Вартість**

 

Харчування – лише сніданки 

Харчування «все включено»

1.

Єгипет

(Надають перевагу лише «Все включено»)

(****)

11

Літак

 

Червень

 

-

Від 1700 дол

Липень-серпень

-

Від 2200 дол

2.

Греція (материкова)

(***)

12

Автобус

 

 

 

Червень

 

700 євро

1000 євро

Липень-серпень

1020 євро

Від 1400 євро

Літак

Червень

 

1000 євро

Від 1300 євро

Липень-серпень

1250 євро

Від 1800 євро

3.

Болгарія

(***)

12

Автобус

 

 

Червень

Від 500 євро

від 900 євро

Липень-серпень

Від 640 євро

1050 євро

Літак

Червень

 

Від 900 євро

Від 1300 євро

Липень-серпень

Від 1100 євро

Від 1450 євро

4.

Туреччина

(****)

11

Літак

Червень

Від 1650 дол

2100 дол

Липень-серпень

Від 2000 дол

Від 2300 дол

*Ми рахували вартість туру для родини, де двоє дорослих та двоє дітей віком від 2 до 12 років

**Ціна залежить від кількості ночей, зірок і харчування. Для Європи потрібна шенген-віза

За інф. тернопільських тур агенцій

Про відпочинок на морських курортах України читайте тут

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Правильно роблять ,що не згадують нехай та вата в криму тепер х.... сосе . Я одного не розумію жилося їм там добре ніц не робили фактично їх годували туристи ,а тепер залишилися біля розбитого корита ,думали ,що після анексії нічого не поміняється і туристи будуть їздити як нічого не було . Ще один сезон пройде і їм там п......ц .
  • David Starr

    Єгипет 2К баксів? Та за такі гроші ціле літо у селі королем будеш жирувати :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up