На Тернопільщині лише 24% кандидатів у нардепи оприлюднили свою біографію та рівень статків

На Тернопільщині лише 24% кандидатів у нардепи оприлюднили свою  біографію та рівень статків
За тиждень до позачергових парламентських виборів 2014 Громадський рух ЧЕСНО оприлюднив дослідження щодо прозорості кандидатів у народні депутати за партійними списками та у мажоритарних округах.

Виявилось, що лише 24% кандидатів по Тернопільській області оприлюднили свою біографію або декларацію про доходи за 2013 рік. 

Згідно дослідження Руху ЧЕСНО, 14 із 59 зареєстрованих кандидатів у одномандатних виборчих округах Тернопільської області частково розкрили інформацію про себе на сайті партії або надали її на запит. Жоден із кандидатів у народні депутати по Тернопільській області не голосував за «диктаторський закон» 16 січня та не є на сьогодні фігурантом антикорупційних розслідувань.

Щодо загальноукраїнських результатів аналізу партій, то стало відомо, що лише 12 з 29 партій,які висунули кандидатів за власними партійними списками, хоча б частково оприлюднили на власних сайтах чи на запит ЧЕСНО автобіографії кандидатів,  декларації про доходи за минулий рік, інформацію про  фінансування передвиборчої кампанії та фінансові звіти партії за 2013 рік.

Відео дня

Як пояснила координатор Руху ЧЕСНО Інна Борзило, активісти по всій Україні протягом місяця вели діалог з політичними партіями та кандидатами-самовисуванцями, а також  досліджували публічні джерела на наявність такої інформації. «Сьогодні на вибір справжнього українця в більшій мірі мають впливати не гучні гасла та чергові обіцянки, а реальні факти про діяльність кандидатів, джерела їхніх статків та спонсорів. Свою роботу ми не закінчуємо, а днями вже очікуємо від партій проміжний фінансовий звіт виборчої кампанії. Крім того, ми щодня отримуємо нову інформацію про кандидатів та поступово викладаємо її на сайт до персональних профайлів кандидатів», - повідомила пані Борзило.  

Активісти Руху ЧЕСНО просять українців бути пильними  до тих, кого вони обиратимуть 26 жовтня. Кожен виборець повинен знати, що:
•    134 депутати, які голосували за так званий «диктаторськийзакон» 16 січня  (до їх числа входять також і ті, хто згодом відкликав  свій голос), знову балотуються до Парламенту; 
•    серед загальної кількості кандидатів щонайменше 127 фігурантів антикорупційних розслідувань.

«Інформований – значить озброєний», - переконують в ЧЕСНО і закликають більш детальніше дізнатись про своєрідний «Рейтинг прозорості» на сайті ініціативи http://chesno.org/ . 

Previous Next

Довідка:
ЧЕСНО – це громадський рух, започаткований групою активістів спільно з представниками партнерства «Новий Громадянин» у 2011 році -  рівно за рік до чергових парламентських виборів в Україні. Символом Руху став часник - засіб дезінфекції та боротьби з «нечистою силою» у політиці.Рух є відкритою платформою для приєднання громадських організацій та індивідуальних учасників.Рух не підтримує жодного політика чи політичну силу.

Регіональний прес-центр Громадського руху ЧЕСНО[email protected]

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up