Тернополяни нарікають на непрозорість у роботі міської ради

Тернополяни нарікають на непрозорість у роботі міської ради
Тернопільська міська рада порушує Закон України “Про доступ до публічної інформації”, стверджує тернополянка Вікторія Ушакова.

- На сайті міськради активний тільки розділ “розпорядження міського голови”, - розповідає тернополянка. - Розділ “рішення сесії міськради” неактивний. Остання дата зміни в архіві – 23 жовтня. Хоча, згідно з законом про доступ до публічної інформації, проекти рішень сесії міськради повинні оприлюднуватися за 20 днів до сесії. У міській раді не дотримуються цих термінів. Якщо проекти рішень розміщують за три дні до сесії, то важко за такий короткий час важко вивчити їх зміст. А часто буває, що проекти рішень не збігаються з порядком деннним сесії.
Керівник прес-служби Тернопільської міської ради Катерина Калуш запевнила, що у мерії дотримуються закону про доступ до публічної інформації.

- Усі необхідну інформацію ми розміщуємо на сайті у терміни, визначені законом про доступ до публічної інформації, - розповідає Катерина Калуш. - Це стосується і проектів рішень міської ради. Вони розміщені у рубриці “доступ до публічної інформації”.

Нагадаємо, згідно із ст. 15 ч. 3 Закону України “Про доступ до публічної інформації”, проекти нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування, розроблені відповідними розпорядниками, оприлюднюються ними не пізніш як за 20 робочих днів до дати їх розгляду з метою прийняття.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • ук5у45

    Біда не лише в анонсах: в рішеннях міської ради відсутня частина земельних рішень. Крім того, в міській раді приховують ПІП частини людей, яким давали землю, а також розташування цієї землі. Посилаються на "Таємну інформацію", хоча оскільки мова йде про привласнення комунальної землі - інфлормація відкрита.
  • Степанова Олена

    пані Катерина Калуш, як і її шеф п.Надал вводять громаду в оману. Згідно п. 30.7 Регламенту Тернопільської міської ради Проект рішення повинен містити:

    1) заголовок, в якому зазначаються найменування міської ради, порядковий номер скликання, порядковий номер сесії; назва питання, з якого приймається рішення;

    2) вступну частину, в якій подаються обґрунтування, мета і доцільність рішення, точні посилання на нормативно-правові акти (повна назва документа, номер розділу, глави, статті, пункту, підпункту, абзацу);

    3) текст рішення, виклад якого починається після слів: "Тернопільська міська рада вирішила:";

    4) додатки до проекту рішення (якщо на них є посилання в пунктах самого рішення) за підписом розробника проекту.

    А що розміщується на сайті ТМР? Не проект рішення, а порядок денний. Самі депутати не знають за що голосують. Бо, як я спостерігала депутатам перед початком сесії роздають проекти без додатків.
  • Каміла

    Надала із Калуш зачекалися тернопільські смітники!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up