Рада перейменувала на Тернопільщині село Жовтневе на Соборне

Рада перейменувала на Тернопільщині село Жовтневе на Соборне
Верховна Рада проголосувала за перейменування більше сотні міст, сіл та районів у рамках декомунізації. Серед великих міст перейменують Іллічівськ, Артемівськ, Дзержинськ та Красний Лиман.

За це рішення проголосували 230 народних депутатів із 340 зареєстрованих у сесійній залі.

Як зазначається в пояснювальній записці, перейменування географічних об’єктів здійснюється у випадку, зокрема необхідності приведення назви географічного об’єкта у відповідність до вимог Закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

Читайте також: Що перейменують на Тернопільщині в рамках декомунізації

Загалом населені пункти перейменовуються у 16 областях: Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Київській, Кіровоградський, Луганській, Одеській, Полтавській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Черкаській та Чернівецькій.

Серед найцікавіших перейменувань зміна назви міст Артемівська на Бахмут, Дзержинська на Торецьк, Красний Лиман на Лиман, Іллічівськ на Чорноморськ.

У той же час у постанові немає перейменування Дніпропетровська та Кіровограда, навколо зміни назв яких точаться найзапекліші суперечки.

Відео дня

В Луганській області, зокрема назва села Первомайськ Сватівського району змінюється на Травневе.

У Полтавській області місто Червонозаводське Лохвицького району - на місто Заводське.

Нагадаємо, що раніше Радянське на Тернопільщині стало Великими Млинівцями

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    Дурість, звичайно. Тепер залишилось місяць жовтень в календарі перейменувати.

    Анонім reply Anonymous

    жовтнева революція

    Anonymous reply Анонім

    От я й кажу - Заборонити місяць Жовтень, і все тут!

    Дурні, проблема не в слові, а в його розумінні! А тепер скільки ж коштів, скільки клопотів, скільки проблем, через чийсь маразм...

    Анонім reply Anonymous

    Це не стільки маразм влади, як ви кажете, скільки окозамилювання. Народ провокують на війну з назвами, вивісками, етикетками... При цьому народ перестає бачити реалії, зокрема, те, що ним керують злочинці. Отаке селяві... Зате село поборолося з вивіскою і відчуло свою значимість! Слава!...

    Anonymous reply Анонім

    О тож...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up