Готуємо делікатесну курочку

Готуємо делікатесну курочку
"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Хочеться м’яса, та щоби було і ніжне, і соковите, і ситне? Тоді гайда у ресторан „Орфей”, що на вул. Київській. Там для вас приготують „Курочку делікатесну”. 
Це соковитий і ніжний на смак рулет, фарширований смаженими грибочками з цибулькою і твердим сиром. 

Previous Next

— У нашому меню є ще один рулет із курячого м’яса — „Гордон”, — розповідає кухар Павло Генсюровський. — Але його фарширують копченим бочком і твердим сиром.
За словами співрозмовника, у закладі останнім часом з’явилося чимало всіляких смачних новинок. Наприклад, „Закуска козацька” — холодне асорті з сала, копченого бочка, печеної свинячої шиї, хрону та часнику. 
— Готуємо також „Гарячу сковорідку” на вибір, — каже чоловік. — Із курячим м’ясом, шинкою чи грибами. Основа такої сковорідки — печена картопля. Кожну страву посипаємо тертим сиром і запікаємо.
Влітку майже у кожному закладі Тернополя готують смаколики на мангалі. „Орфей” — не виняток. Тож тут можна посмакувати і шашликом. І свинячими иреберцями, і запеченою рибкою. А ще ресторан пропонує свій варіант закарпатського баноша.
— Ми готуємо і традиційний банош, — каже пан Павло. — Але можемо здивувати наших відвідувачів смаженим. З вареної за всіма правилами гуцульсько їкухні кукурудзяної каші ліпимо кульки, обсмажуємо їх у фритюрниці. Подаємо такий банош зі шкварками та бринзою. Ох і смакота! 
Готувати рулетики з курки нескладно, каже кухар. Головне — дотримуватися технології приготування. Павло Генсюровський легенько відбиває м’ясо, щоб не розлізлося, і змащує один край майонезом. Посипає підготовлений шматок пахучими прянощами і сіллю. А тоді береться до начинки. 
Нарізавши гриби тоненькими плястерками, а цибульку — маленькими кубиками, чоловік викладає усе на гарячу сковороду смажитися. Не минає і кількох хвилин, як пан Павло знімає пательню з вогню і перекладає обсмажені продукти на тарілку. Поклавши перед собою відбите м’ясо, чоловік акуратно викладає гриби з цибулькою на один край, посипає все тертим сиром. А тоді обережно загортає курятину рулетом. 
— Краї м’яса загортаємо так, як у голубців, — пояснює він. — Тоді начинка не випаде під час смаження.
Поки рулет смажиться, кухнею стелиться м’ясний запах і викликає неябиякий апетит. Та чекати довго не доводиться. За кілька хвилин кухар перекладає м’ясо на тарілку, прикрашає страву зеленню і пропонує скуштувати. Починаю смакувати і залишаюся примно вражена — м’ясний рулет завдяки подвійній паніровці соковитий і ніжний. До речі, страва коштує 29,50 грн.      
 
Скільки чого треба:
150 г курячого філе, 30 г шампіньйонів, 20 г голландського сиру, 50 г ріпчастої цибулі, яйце, панірувальні сухарі, борошно, салатне листя, зелень петрушки і кропу, 1 ківі, 2-3 листка пекінської капусти.  

 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up