Готуємо "Мажики по-балканськи"

Готуємо "Мажики по-балканськи"
"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Соковиті котлетки зі свинячого м’яса, фаршировані сиром сулугуні, болгарським перцем та соленими грибами, — новинка меню ресторану „Наталі”.

Previous Next

— Ми щойно ввели манжики у меню і вже бачимо, що вони смакують нашим відвідувачам, — розповідає кухар Руслан Хміль. — Також почали пропонувати м’ясні чопики. Це м’ясо без начинки, але теж дуже смачне. 
Руслан негайно береться до роботи: меле м’ясо, заправляє його прянощами і сіллю, нарізає соломкою соковитий болгарський перець, грубо тре сир, дрібними шматочками шинкує гриби і січе кінзу. Словом, робота на кухні кипить. Тож ледве встигаю усе занотувати і сфотографувати. 
Подрібнений перець кухар викладає у киплячу олію й обсмажує його, поки не зм’якне. Приготовлений фарш хлопець добре вибиває до утворення однорідної маси. А тоді змішує його з іншими продуктами для начинки — грибами, обсмаженим перцем, тертим сиром, посіченою зеленню. Додає ще один компонент, який істотно впливає на смак м’яса. І відразу просить не писати про нього, мовляв, це секрет. 
— Фарш треба дуже ретельно вибити, щоб він не розвалювався у процесі запікання і щоб начинка не випала з нього, — коментує співрозмовник свої дії. 
Цю важку чоловічу роботу Руслан виконує на „відмінно”. А тоді набирає трохи фаршу рукою і розплескує по долоні — формує плоску паляничку. У центр кожної палянички кухар викладає трохи начинки і загортає її усередину фаршу. Начинка має там залишатися під час запікання, тож Руслану доводиться трохи „побавитися”. 
У нашому меню є дві-три чимось схожі страви, — каже кухар. — Наприклад, вертуни. Але м’ясо ми не мелемо, а відбиваємо і начиняємо фаршем зі смаженою цибулькою і сиром сулугуні. А зверху обмотуємо скибками сала. 
Інший подібний смаколик — м’ясні чопики. Їх готують із меленого м’яса з додаванням цибулі і часнику. І, як попередні дві страви, запікають у тандирі. За словами хлопця, кількість смаколиків, приготовлених у печі на дровах, поступово збільшується. І невипадково — таке м’ясо припало до смаку гостям закладу. 
Готові мажики куштую разом із фірмовим соусом від ресторану. А запиваю усе сухим червоним вином. Навіть хліб тут подають особливий — запечений на дровах. А помідор — на грилі. Смакота неймовірна! 
До речі, „Мажики по-балканськи” коштують 32,90 грн. 


Скільки чого треба:
150 г жирного свинячого м’яса (шинки), 30 г сулугуні, 7 г болгарського перцю, 1 г зелені кінзи, 15 г солених грибів, суміш прянощів для м’яса.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Brandon Yo

    Огидний! Занадто багато жиру! Що таке сучасна дієта?

    Чи ви любите діабет, серцевий напад і високий кров'яний тиск?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up