Готуємо пасту "Карбонара"

Готуємо пасту "Карбонара"
"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Соковита паста зі свіжоприготовлених спагеті з шинкою, пармезаном і яєчним жовтком — одна з найулюбленіших у відвідувачів ресторану Pasta Fresca, що у вересні минулого року відкрився у центрі міста — на бульв. Т. Шевченка. 

Previous Next

— Усі наші пасти — зі свіжоприготовлених спагеті, тальятеллі чи фузілі, — розповідає шеф-кухар Василь Лужний. — Тобто ми не використовуємо сухих макаронних виробів, а щодня робимо свіжі заготовки. 
За словами співрозмовника, для кожного виду пасти є свій вид макаронів. Так, спагеті готують для „Карбонара” і пасти з лососем, тальятеллі (плоскі і широкі макарони на зразок локшини) подають з курячим м’ясо і помідоровим соусом, зі свининою. Фузілі (спіральки) — з овочами-гриль і помідоровим соусом, а також із куркою та вершками. 
— Ми завжди йдемо назустріч нашим гостям, — каже шеф-кухар. — Наприклад, вони часто запитували, чи є у меню паста „Болоньєзе” (спагеті з м’ясним фаршем і помідоровим соусом). Тепер ми можемо порадувати любителів такої пасти. 
Окрім різних видів пасти, лазаньї, равіолі (схожі на вареники вироби з тіста з начинками) та паніні (гарячі італійські канапки), у меню закладу можна скуштувати салати, які готують з традиційних для Італії продуктів: помідори, м’який сир, оливки, рукола тощо. А також італійські супи — „Мінестроне”, помідоровий, курячий бульйон з макаронами, суп з риби.
— Одна з наших „родзинок”, — розповідає пан Василь, — „Мрія неаполітанця”. На велику дошку викладаємо м’ясну нарізку, італійські сири, грильовані овочі, брускети (грінки)  і соус на основі оливкової олії, оливок, анчоусів та зелені. Ця закуска — для великої компанії, її вага 800 грамів. Також можна окремо замовити італійські сири і м’ясну нарізку під молоде італійське вино з нашої колекції, карпачо з лосося і багато іншого. 
Заготовки для різних видів пасти у ресторані роблять з італійського борошна твердих сортів — grano duro. Така паста не розварюється, тобто вона — al dente. 
— Термін «al dente» походить з італійської мови і означає «на зубок» або «на укус», — пояснює шеф-кухар. — При розкушуванні макаронного вироби ви будете відчувати, що він м’який зверху і твердий всередині. Якщо паста буде іншою, італійці її не їстимуть. 
Щоб спагеті для пасти були al dente, Василь Лужний варить їх не більше двох хвилин. Сухі макаронні вироби слід варити відповідно до інструкції, каже він. Поки варяться спагеті, шеф-кухар готує соус. Спочатку обсмажує плястерка шинки. Потім додає вершки і тертий пармезан. І весь час помішує, щоб вершки не згорнулись. Наприкінці готування вибиває у сковороду з соусом яєчний жовток. І знову швидко мішає масу. 
— Наше завдання — отримати соус, а не омлет, — каже пан Василь. — Тому треба постійно мішати.
Готові спагеті чоловік висипає до соусу, ретельно перемішує все і викладає у глибоку тарілку. Та це ще не все. На вершечок страви кухар вибиває ще один жовток, посипає все пармезаном. 
— Не всі наші гості полюбляють сирий жовток у пасті „Карбонара”, — каже він. — Деякі просять, щоб він був лише у соусі. 
За мить я вже куштую пасту. Вона соковита і ніжна на смак, з відчутним ароматом пармезану. Оскільки вже обідній час, не поспішаючи, насолоджуюся процесом.
До речі, 300 г пасти „Карбонара” коштують 30 грн.

Скільки чого треба:
100 г свіжих спагеті, 50 г шинки, 10 г пармезану, 50 мл жирних вершків, 2 сирі яєчні жовтки.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Haman Joey

    Італійська кухня є одним з кращих у світі. Але в Україні

    Будь-хто, хто працював в Італії, як посудомийна машина, думає, що він міг би

    Італійської кухні. Італійських ресторанів у Тернополі є (за одним винятком)

    так далеко від страви італійської кухні, як слони від Північного полюса.
  • Haman Joey

    Це не "карбонара"! Карбонара є завжди тільки з копченим беконом

    Цибуля, часник, яйця і Peccorino зроблені. Ніколи не вершки!

    Коли їжі оригінальну назву, їжа повинна бути "Оригінал".

    Або інше ім'я!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up