"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв у кафе, барах і ресторанах Тернополя
Апетитні ковбаски, які можна замовити до пива чи навіть на бенкетний стіл, — одна з найпопулярніших гарячих закусок пабу-ресторану «Бамбук», що працює на просп. Злуки.
— Плато «Бамбук» готуємо з трьох видів м’яса: курячого, свинячого і телячого, — розповідає шеф-кухар Ольга Паламарчук. — З такого комбінованого фаршу виходять дуже смачні ковбаски.
Пані Ольга нарізає уже підготовлене м’ясо шматками, а тоді перепускає його через м’ясорубку разом із зубчиками часнику. Причому робить це двічі — аби фарш був однорідним. Та ситце, через яке проходить м’ясо, — з широкими отворами.
— Фарш має бути у вигляді дрібних шматочків м’яса, а не січкою, — пояснює кухар.
Моя співрозмовниця солить і перчить мелений м’ясний мікс, атоді встановлює на столі спеціальний пристрій для фарширування кишки. Керування ним, як я переконуюся, не вимагає значних зусиль. Закидай фарш з одного боку пристрою — він виходить з іншого. Тільки встигай притримувати рукою кишку, аби вона не злетіла з насадки. Ось і все.
Наступний етап — смаження ковбасок. Пані Ольга викладає їх на нагрітий гриль. Час від часу перевертає, аби добре пропеклися. Та це ще не все.
— Перші 10 хвилин ковбаски обсмажуємо при температурі 200 градусів, а потім — ще п’ять хвилин при температурі 150 градусів, — каже кухар. — Так робимо, щоб середина не була сирою.
Ольга Паламарчук розгортає тонкий вірменський лаваш і формує з нього «кошичок», скріплюючи краї шпажками. За мить викладає у «посудину» зарум’янені ковбаски. Вони пахнуть дуже апетитно, а коштують не так уже й багато — 65 грн за 300 г.
— Ці ковбаски замовляють не тільки до пива. — каже шеф-кухар. — Часто ми готуємо їх на бенкети як гарячу закуску. Не менш популярними у наших гостей є запечена свиняча шия, яку ми шпигуємо овочами, а також запечена теляча корейка під гренадиновим, або гранатовим, соусом. А з рибних страв — форель по-італійськи. Цю рибу фаршируємо сиром дор-блю, цибулею порей, помідором та пармезаном.
Скільки чого треба:
По 170 г телятини, курячого філе і свинини, 20 г часнику, 30 г салатного листя, 50 г помідорів-чері, вірменський лаваш, спеції за смаком.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.