Готуємо "Плато Бамбук"

Готуємо "Плато Бамбук"
"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Апетитні ковбаски, які можна замовити до пива чи навіть на бенкетний стіл, — одна з найпопулярніших гарячих закусок пабу-ресторану «Бамбук», що працює на просп. Злуки.

Previous Next
 
— Плато «Бамбук» готуємо з трьох видів м’яса: курячого, свинячого і телячого, — розповідає шеф-кухар Ольга Паламарчук. — З такого комбінованого фаршу виходять дуже смачні ковбаски.
Пані Ольга нарізає уже підготовлене м’ясо шматками, а тоді перепускає його через м’ясорубку разом із зубчиками часнику. Причому робить це двічі — аби фарш був однорідним. Та ситце, через яке проходить м’ясо, — з широкими отворами. 
— Фарш має бути у вигляді дрібних шматочків м’яса, а не січкою, — пояснює кухар.
Моя співрозмовниця солить і перчить мелений м’ясний мікс,  атоді встановлює на столі спеціальний пристрій для фарширування кишки. Керування ним, як я переконуюся, не вимагає значних зусиль. Закидай фарш з одного боку пристрою — він виходить з іншого. Тільки встигай притримувати рукою кишку, аби вона не злетіла з насадки. Ось і все. 
Наступний етап — смаження ковбасок. Пані Ольга викладає їх на нагрітий гриль. Час від часу перевертає, аби добре пропеклися. Та це ще не все.
— Перші 10 хвилин ковбаски обсмажуємо при температурі 200 градусів, а потім — ще п’ять хвилин при температурі 150 градусів, — каже кухар. — Так робимо, щоб середина не була сирою. 
Ольга Паламарчук розгортає тонкий вірменський лаваш і формує з нього «кошичок», скріплюючи краї шпажками. За мить викладає у «посудину» зарум’янені ковбаски. Вони  пахнуть дуже апетитно, а коштують не так уже й багато — 65 грн за 300 г. 
— Ці ковбаски замовляють не тільки до пива. — каже шеф-кухар. — Часто ми готуємо їх на бенкети як гарячу закуску. Не менш популярними у наших гостей є запечена свиняча шия, яку ми шпигуємо овочами, а також запечена теляча корейка під гренадиновим, або гранатовим, соусом. А з рибних страв — форель по-італійськи. Цю рибу фаршируємо сиром дор-блю, цибулею порей, помідором та пармезаном. 


Скільки чого треба:
По 170 г телятини, курячого філе і свинини, 20 г часнику, 30 г салатного листя, 50 г помідорів-чері, вірменський лаваш, спеції за смаком.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up