Готуємо "Тажин із баранини та екзотичних фруктів"

Готуємо "Тажин із баранини та екзотичних фруктів"
20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Мароканська страва із тушкованої баранини, кус-кусу та екзотичних фруктів — “родзинка” ресторану “Аркобалено”, що відкрився у грудні на вул. Білецькій. 

Previous Next

— “Тажин з бараниною та екзотичними фруктами” — це марокканська страва, — розповідає шеф-кухар Максим Козіцин. — Її основа — м’ясо молодого барана, яке ми тушкуємо протягом трьох-чотирьох годин. Тому воно виходить дуже соковитим і м’яким. Хоча деякі люди думають, що баранина — тверда і важка для шлунка, це не так, якщо тварина молода і її м’ясо правильно приготувати.
У меню ресторану є три страви, які готують і подають у тажині — спеціальному посуді, схожому на глибоку сковороду з кришкою конусної форми. Окрім баранини, є також яловичина з овочами і кролик у вершках з сиром дорблю та оливками. Усі ці страви розраховані на кількох осіб, адже їхня вага — від 600 до 800 г. Тож і ціна відповідна — від 169 до 189 грн. 


— Тажин — це страва з м’яса та овочів і водночас посуд, у якому цю страву готують, — каже Максим. — Така висока конусна кришка відіграє важливу роль — при повільному багатогодинному тушкуванні страви пара конденсується у відносно холодній верхній частині кришки і стікає вниз. Завдяки цій рідині утворюється водяний затвор, який запобігає пропусканню пари і запаху від страви. Походження такого посуду обумовлене кліматом — високою температурою, посушливістю і дефіцитом прісної води в Марокко.
А страва, приготовлена у такому посуді, дуже соковита і смачна, додає шеф-кухар.
У закладі велике і цікаве меню. Воно дуже різноманітне. Так, “сусідами” у меню є італійська “Брускета Santorini” і «Соління по-галицьки», «М’ясна нарізка Italiano vero” і “М’ясна нарізка “Made іn Ukraine”. Той, хто полюбляє свинину, може замовити “Свинну рульку по-баварськи”, той, хто віддає перевагу курятині, — Cordon blue з зеленим рисом. А прихильники італійської кухні — “Фетучіні з куркою та грибами”. Хочете скуштувати японські роли? Будь ласка! Тут їх великий вибір. А любителі української кухні теж не залишаться голодними — є і червоний борш, і вареники власного приготування, і всілякі м’ясні страви. Шанувальники смаколиків на грилі можуть побалувати себе стейком зі свинини, курячою грудинкою чи ковбасками від шефа. Подобається щось незвичне? Тоді замовляйте гарбузовий крем-суп чи гарбузовий торт — пиріг, де основою є пісочне тісто. 
— Тісто для італійських паст, вареники, а також випічку — еклери, торт “Наполеон” ми готуємо самі, — каже Максим. — Найближчим часом почнемо самі запікати різноманітне м’ясо для бенкетної м’ясної нарізки. Словом, планів маємо багато...
Поки розмовляли, м’ясо стушкувалося. Шеф-кухар гостинно запрошує мене скуштувати страву. Наколюю на виделку шматок баранини, зачерпую трохи кус-кусу і заїдаю все манго з бананом. Такого ніжного баранячого м’яса я ще ніколи не їла — воно просто тане у роті. А неповторного присмаку йому надають екзотичні фрукти. Це дуже смачно! Не вірите — скуштуйте! 
Вага страви — 800 г, вартість — 189 грн. 

Відео дня

Скільки чого треба:
600 г баранини (задня частина), спеції, прянощі до м’яса, солодка паприка, 100 г цибулі, 50 мл оливкової олії, 70 мл негустих вершків, 150 г кокосового молока, 20 г перцю чилі, 100 г кус-куса, 100 мл курячого бульйону, 50 г банана, 60 г манго.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up