Бодібілдери у Тернополі демонструвати пропорції та естетику тіла

Бодібілдери у Тернополі демонструвати пропорції та естетику тіла
Перший Кубок України з фітнесу та бодібілдингу-2014 під егідою новоствореної Федерації фітнесу і бодібілдингу України (ФФБУ) відбувся у Тернополі 18 жовтня. Командний Кубок виборола збірна Івано-Франківська.

- Федерації фітнесу і бодібілдингу України всього два тижні від моменту реєстрації, - пояснює організатор Кубка Віктор Мацикур. -  Ми зареєстровані, як українське представництво світових федерацій WFF/WBBF International. В ці дві світові Федерації, які очолює один президент Едмунтас Даубарас, входять більше 120 країн світу з усіх континентів. Щороку відбуваються чемпіонати країн, континентів. Наприклад у нас — це Європа, а також чемпіонати світу. Крім любительських категорій у фітнесі і бодібілдингу є професійний дивізіон цих федерацій. Спортсмени мають щороку по кілька комерційних турнірів з призовим фондом 20-30 тисяч доларів.

Турнір в Тернополі під цією егідою відбувся вперше, тому приїхали лише ті спортсмени, яких Федерація безпосередньо готувала. Гості за різних причин їх пропустили. Однією з важливих причин є новизна цієї Федерації в Україні.

- У першому турнірі не взяли участь заявлені спортсмени з Рівного, Чернівців та Хмельницького, однак є заявки на весняний чемпіонат 2015 року, - розповів на відкритті Кубка України президент ФФБУ Василь Беспаленко зі Львова. – На даному етапі долучились до організації та участі Львів, Тернопіль та Івано-Франківськ.

Відео дня

За словами Віктора, правила Федерації суттєво різняться від інших світових версій.

- Ми розділяєм спортсменів не за зростом чи вагою, а за м'язевим розвитком (мускульні класи), - пояснює пан Мацикур. – Наприклад, від найменш мускулистих "класік" і "перформенс" — до більш мускулистих "атлетік" і "екстрім боді". Це дозволяє порівнювати спортсменів різної ваги та зросту, але однакової комплекції. Тому боротьба йде не за найбільші розміри м'язів, а за пропорції та естетику, що і є справжньою суттю нашого спорту. Інші федерації несвідомо штовхають спортсменів до небезпечної і неправильної гонитви за масою, що йде на шкоду не тільки ідеї гармонійного розвитку, але і здоров'ю спортсменів, адже як відомо, всього повинно бути в міру.

Previous Next

Командний Кубок України завоювало місто Івано-Франківськ, а всі їхні представники отримали нагороди в своїх категоріях.

- З Тернополя на Кубку виступали двоє досвідчених спортсменів — Володимир Дзюба ("атлетік") та Василь Нецко ("перформенс"),  - каже Віктор. - Дебютантами на сцені були юніор Назар Гданський та дівчата в категорії модельного фітнесу — Олена Метельська та Віра Осідак. Всі учасники отримали нагороди різного гатунку, адже мали змогу виступати як в своїх категоріях, так і в розділі атлетичних пар. Дебют відбувся, всі отримали не тільки заряд позитиву, але і цінний перший досвід, адже шлях у спорті завжди довгий і з перепонами.

Турнір через події на Сході і дні жалоби кілька разів переносився. Годі було знайти спонсорів чи партнерів в той час, коли кошти збирають для допомоги армії. Турнір, до речі,  був присвячений пам'яті загиблих на полях війни спортсменів, вихованців тренера з силової підготовки федерації фрі-файту міста Тернополя Віктора Мацикура: Ореста Квача, Романа Ільяшенка та Андрія Юркевича. Ентузіастами був змонтований кліп-присвята загиблим героям, на початку турніру була хвилина мовчання в їх пам'ять та загалом були згадані всі ті, хто зі спортивних майданчиків, залів та арен пішов зараз на захист нашої країни.

До слова, українські спортсмени активно беруть участь в міжнародних турнірах з бодібілдінгу. Особливо в 2005-2007 роках активно виступали тернополяни Віктор і Галина Мацикур, здобувши там бронзу, срібло і золото у своїх категоріях. В 2013 році вони знову додали нагород на свою полицю, в тому числі і золото в парах. А першим українцем, який почав виступати на турнірах, організованих федераціями WFF/WBBF International, є Василь Іванович Беспаленко, який незабаром відзначить 50-літній ювілей тренувань та перемог на турнірах всіх рангів, а також є багаторазовим чемпіоном Європи і світу. Василь Іванович очолив федерацію ФФБУ, а віце-президентом обрано Віктора Степановича Мацикура.

У Тернополі останнім часом відкрили чимало тренажерних та фітнес залів. Однак у 2004-2005 роках тернополяни в складі Федерації бодібілдингу і фітнесу Тернополя  виступали на змаганнях в команді з 10 учасників, а зараз змогли підготуватись лише 5. Виникає питання, як саме відбуваються тренування в тих залах, що відкрились, хто в них здійснює фахову підготовку, чи йде відбір талановитих спортсменів. Скоріш за все за кількістю поки нема якості. Але є надія, що турнір, який відбувся в нашому місті підштовхне до серйознішої роботи над собою молодь, а в залах будуть більш серйозно ставитись до своїх обовязків, памятаючи, що не кількість тренажерів чи умови для занять головні, а саме люди з знаннями, досвідом та бажанням ділитись та вкладати працю в своїх вихованців.

До речі, турнір в Тернополі мав відбутись, як відбір на чемпіонат Світу. Але у зв'язку з трагічними подіями і загибеллю наших земляків був перенесений на пізніший термін. Та одна із вихованок Віктора, Оксана Пазинюк поїхала у Словаччину (м. Брусно) на чемпіонат світу 2014 року і виборола там срібло у категорії "перформенс" серед 25 інших учасниць. Тому тернополяни вітали її на сцені "Березілю" уже в статусі віце-чемпіонки світу з фітнесу 2014 року.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    ще одна гімняна "федерація" для любителів отримати звання типу чемпіон світу  але  при цьому виглядати як середнячковий спринтер.
  • igor golovko

    До фєньки ваші класифікації - головне питання з " хімією" чи без.  Відомо як досягаються результати надвисокого рівня.

    Анонім reply igor golovko

    василю сука ! з твого комента стає лише відомо що ти дурень конкретний. І не строй тут з себе серйозного сука єксперта. Відомо йому блядь ....  ну це піздец блядь якийсь.Чорт сука
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up