Греко-римську боротьбу на Тернопільщині розвиватимуть по-новому

Греко-римську боротьбу на Тернопільщині розвиватимуть по-новому
Не лише в межах Тернополя, але й по всій області мають намір залучати до спорту талановиту молодь представники Федерації греко-римської боротьби. Приміщень та тренерів для занять, кажуть, вистачає. Бракує, як зазвичай, лише коштів.

Розвивати та популяризувати греко-римську боротьбу на тиренах Тернопілля відтепер буде новостворена громадська організація – "Федерація греко-римської боротьби Тернопільської області".

Установчі збори нової громадської організації відбулися у приміщенні дитячо-юнацької спортивної школи з греко-римської боротьби 21 жовтня. На зборах були присутні спортсмени, тренери, голова батьківського комітету спорт школи та представники обласного та міського управлінь спорту.

- Протягом останніх кількох років у такому складі ми не збиралися, - каже заслужений тренер України Андрій Телебан. – Проте випала така нагода і ми нею скористатися були зобов’язані. Створенням нової Федерації маємо на меті розвивати наш вид спорту греко-римську боротьбу не лише в межах обласного центру, але й по всій Тернопільщині.

Відео дня

За словами Андрія Телебана, в області є чимало талановитих дітей, які займаються боротьбою.

- Талановита молодь тренується у Микулинцях, Бережанах, - додає він. – Потрібно розвивати ці напрямки, залучати більше дітей до спорту та греко-римської боротьби зокрема. Хочемо, щоб область на Всеукраїнському та Міжнародному рівні представляли гідні спортсмени. Ми, в свою чергу, маємо зробити для них відповідні умови та по-можливості стимулювати їх матеріально.

Тож під час установчих зборів одноголосно утворили нову громадську організацію, обравши голову, секретаря, президента Федерації та двох віце-президентів. Президентом Федерації греко-римської боротьби Тернопільської області став майстер спорту Богдан Федорів. На пост віце-президентів одноголосно затвердили Степана Трояна та Леоніда Бицюру.

- У деяких районах ми вже відшукали відповідні приміщення для облаштування секцій, - каже президент Федерації Богдан Федорів. – Є також і тренери, які готові взяти під свою опіку юних спортсменів. Трохи не вистачає коштів, але я сподіваюся, що спільними зусиллями Федерації ми подолаємо усі труднощі.

Одна із головних проблем Тернополя та області – відсутність належного спортивного комплексу.

- Проблема відсутності інфраструктури у Тернополі існує не один рік, - каже віце-президент Федерації Леонід Бицюра. – Приміром, щоб проводити змагання найвищого рівня потрібен зал з трьома борцівськими килимами. У тернопільських спортзалах є лише по два килими.

Допомагати новоствореній Федерації обіцяє і тренер Віталій Ліщинський, вихованці якого вже здобувають нагороди на Всеукраїнському рівні.

- Ми – тренери можемо лише передавати свій досвід молодим спортсменам та виховувати їх, - каже він . – Талановиті діти у нашому краї є, але з ними потрібно постійно працювати. Щоб досягнути певних результатів потрібно чимало часу та найголовніше терпіння.

До речі, під час установчих зборів Федерації греко-римської боротьби нагородили новоспечених чемпіонів України з цього виду спорту – Андрія Антонюка та Олександра Новачка. З рук віце-президента Степана Трояна вони отримали грошові премії у розмірі 10 тис. гривень. Відзначили премією і тренера спортсменів Віталія Ліщинського.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up