На "Кубок Бони" до Кременця не побоялися приїхати лише болгари

На "Кубок Бони" до Кременця не побоялися приїхати лише болгари
Кременецький саночник Андрій Мандзій на "Кубку Бони" переміг у категорії чоловіків
Традиційні міжнародні змагання з санного спорту на санкороликах – "Кубок Бони-2014" відбулися на кременецькій санній трасі 15-17 серпня.

Спортивне дійство започаткували у 2001 році. А з 2003 змагання включені в Єдиний календар Міжнародної Федерації санного спорту. 

Змагалися за "Кубок Бони" команда з Болгарії, та команди України зі Львова, Ворохти та Кременця. Проходили змагання у таких вікових групах: жінки, чоловіки (20 років і старші), юніорки, юніори (18-19 років), дівчата, юнаки А (14-17 років), дівчата, юнаки В (12-13 років), дівчата, юнаки С (10-11 років).

- Ми дуже довго готувалися до цьгорічного "Кубка Бони" і вельми шкода, що багато країн не змогли долучитися до спортивного дійства, - каже президент Федерації санного спорту України Юрій Собота. - Дякую команді з Болгарії за те, що не побоялися приїхати.

Відео дня

Програма Кубка передбачала тренувальні заїзди – 14, 15 серпня, змагальні заїзди – 16 серпня, командна гонка та командна гонка на призи Національного олімпійського комінету України. Усі заїзди відбулися на місцевій санній трасі.

- Кременецьку санну трасу, довжина якої – 1000  метрів, почали зводити у середині 90-х років, - пояснює директор кременецької спортшколи "Колос" Анатолій Малищак. -  Протягом 2000-2004 років будівництво завершили. Споруда відповідає правилам проведення змагань Міжнародної Федерації санного спорту міжнародного рівня. Урядом України в 2006 році базі надано статус навчально-спортивної бази олімпійської підготовки з санного спорту.

У результати двох змагальних днів спортсмени з Кременця вибороли дві нагороди. Серед чоловіків тріумфував наш Андрій Мандзій, який цього року побував на Олімпіаді у Сочі. А серед молодшої групи медаль найвищого ґатунку здобула кременчанка Наталія Хитренко. Додамо, що у інших категоріях переможцями стали спортсмени зі Львова.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up