Картини тернополянки – на арт-шоу та показах мод США

Картини тернополянки – на арт-шоу та показах мод США
Про нашу талановиту землячку пишуть американські глянцеві журнали, а її картини експонують у галереях та на світських заходах. Художниця працює у напрямку fashion art. В її картинах заново оживають колекції Діора, Гальяно, Версаче

Колекції картин тернополянки Оксани Танасів виставляють на міжнародних арт-шоу, показах мод, у галереях в США. Історія цієї талановитої жінки – приклад наполегливої роботи над собою. Пані Оксана виїхала в США 9 років тому. І починаючи в новій країні все з нуля, здобула визнання як митець. Жінка творить картини у стилі fashion art, викориcтовуючи не лише фарби, а й тканину та каміння Сваровскі. Кореспондент поспілкувалася з художницею в Інтернеті. Її історія – приклад здійснення мрій та реалізації себе незалежно від обставин.

{photo_gallery id=1918|}

Оксана Танасів народилася в селі Самолуски на Гусятинщині, де і пройшло її дитинство. Згодом вона закінчила Чортківське педагогічне училище, отримала вищу освіту в Тернопільському педагогічному університеті на факультеті "Психологія та початкове навчання". Пізніше здобула ще одну вищу освіту в тодішній Тернопільській академії народного господарства. В США жінка виїхала у 2004 році за лотереєю Green Card .
- Коли я приїхала в Америку на постійне проживання, зрозуміла, що все те, що я до цього досягла в житті, було нічим порівняно з тим, що вимагала нова країна, - каже вона. - Тоді я вирішила вивчити мову і отримати освіту в американському університеті. В 2011-му я досягла цієї цілі і отримала звання бакалавра загальних дисциплін в Університеті штату Коннектикут.

Відео дня
style="margin-left:.6pt;"> Працювала без вихідних
Жінка додає, що не знала чи приймає правильне рішення, коли їхала у США і навіть не підозрювала, які важкі випробування її чекають.

- Я зрозуміла, що все потрібно починати спочатку, - каже пані Оксана. - Потрібно було вчити англійську мову, шукати хоча б якусь роботу. Крім того, я була молодою мамою і потрібно було приділяти увагу донечці, котрій було всього один рік. Робота знайшлася - я почала працювати прибиральницею будинків багатих людей в околицях Нью-Йорку та Коннектbкуту. А ночами, коли знаходилося трохи часу, я вчила мову. Якби мені не було тяжко, але я все таки знаходила моменти і для мистецтва. В ті важкі хвилини розпачу я малювала і вірила в себе. Вірила в те, що колись прийде момент нагороди і я буду виставляти картини для публіки.

Через пристрасть до малювання та навчання на сон у жінки залишалося тільки кілька годин у добу.

-  Я працювала без вихідних упродовж років, - каже вона. - Було важко поєднувати і роботу, і навчання, і догляд за дитиною. Крім того навкруги було все чуже, і ніхто не спішив на допомогу. Але мене не влаштовувала перспектива прибиральниці. Я знала що можу досягти більшого, тим більше я вірила, що проживання в Америці, особливо місто Нью-Йорк, може відкрити великі можливості для будь-якої людини.

В 2007 році Оксана Танасів стала студенткою Університету Штату Коннектикут. Навчання там дало великий прорив у її розвитку, розширило її кругозір та відкрило нові перспективи.

Це був важливий крок до мети, - каже співрозмовниця. - Через кілька років я знайшла кращу роботу в маркетинговій компанії, закінчила університет та почала проводити виставки картин.

Її "американська мрія"

"Американська мрія" - це абстрактне поняття, і у кожного вона своя, вважає Оксана Танасів.

- Я бачила людей для кого "американська мрія" - це заробити і відкласти побільше грошей, - каже вона. - Хтось бачить на короткій відстані, а іншому дано бачити на роки чи десятиліття вперед. На мою думку, все-таки "американська мрія" - це однозначно історія успіху, великого прориву, який надається можливостями проживання в США. В квітні цього року американсько-французький журнал “AlizeLavie” написав, що моя історія доказує, що "Американська мрія" існує. Можливо, це і так. Мені були приємні ці слова. Але від себе я б хотіла додати, що для досягнення "американської мрії" потрібна величезна сила волі, сильна віра в себе, унікальна працездатність.

Для створення своїх картин Оксана Танасів використовує олійні фарби, інколи працює з акрилом. Але для колекціі Fashion Art вона винайшла свою індивідуальну техніку використання кришталю Сваровскі та тканини.
- Ця техніка дозволяє створити мої образи в трьохвимірному варіанті, а дизайни таких відомих кутюр'є як Джон Гальяно, Крістіан Діор, Шанель відтворити та наблизити до оригіналу. - каже жінка.
Зовсім недавно пані Оксана винайшла ще іншу цікаву техніку, але її секрет зможе відкрити тільки після того, як закінчить свою колекцію. Також є ще інша техніка, в якій жінка працює. Зокрема для створення колекції Dollar Art вона використовує зображення долара та монет для передачі певного повідомлення.

Створила вісім колекцій картин

Загалом у пані Оксани вже є вісім колекцій картин. Це Architectural Collection "Архітектурна колекція", Floral Collection – "Колекція квітів".  Ці колекціі виставлялися на групових та персональних виставках в галереях та на художніх арт-шоу в Конектікуті і майже всі картини вже продані. Серед них є картина "Рідне місто Тернопіль", яку ще не придбали.

- Моя наступна колекція Faberge Art – "Фаберже" - це унікальне відтворення шедеврів мистецва великого майстра Фаберже, який створив дорогоцінні яйця, - каже художниця. - Я відтворюю ці витвори мистецтва на полотні із використанням моєї техніки кришталю, що дає можливість приблизити зображення до оригіналів і передати трьохвимірне бачення. Ще одна колекція Voice of Ukraine "Голос України" - це моя данина історії нашого народу, важливим політичним моментам життя нашої країни.

Не менш важлива - це Dollar Art "Долар Арт колекція", де гроші в образі предметів побуту несуть важливе інтелектуальне повідомлення, заставляють глядача замислитись та зробити певні висновки. Найбільш відомою колекцією Оксани Танасів, яка сформувала її як художника в напрямку Fashion Art, є її колекції  Fashion Art – "Мода як Мистецтво".  

Всі ці згадані колекції виставлялися на міжнародних арт-шоу Art-Expo, Parallax в Нью-Йорку, в галереях,  та на різноманітних шоу-програмах, показах мод. Наприклад, в 2012 була виставка в Donald Trump Tower для різдвяної зустрічі Eлітної професійної групи та журналу "Black Tie".

- Зараз я планую виставку колекції картин "Голос України" та "Долар Арт" в Інституті України в Америці, - каже художниця.

Запросили на New-York Fashion Week

У вересні 2012 року Оксані Танасів запропонували показати свою колекцію Fashion Art (Мода як Мистецтво) на Тижні моди в Нью-Йорку.

-  Організаторів зацікавила ця колекція, оскільки вона за змістом і тематикою підходила під цю подію, - каже пані Оксана. - Тисячі відвідувачів Тижня Моди мали можливість побачити і оцінити моє мистецтво. Я побачила великий інтерес публіки до цієї колекції, яку я особисто вважаю продовженням напрямку арт-деко та fashion art, ідей таких великих художників як Ерте, Рене Груау (Erte, Rene Gruau). Ця колекція - це поєднання моди та художніх образів на полотні в єдине ціле. Тут поставлений акцент на жінку та її велич, значимість у сучасному світі як об'єкт обожнювання чоловіками, як важливу постать у формуванні естетичних, сімейних, духовних, та суспільних цінностей.   

Поки що виставки картин Оксани Танасів проходять у США, зокрема в Коннектикуті та Нью-Йорку. Чотири виставки художниця запланувала вже на наступний рік. Не відкидає вона і можливості показати свої роботи у Тернополі.

- Якщо в майбутньому надійде пропозиція провести виставку у Тернополі, то я зможу розглянути цей варіант, - каже вона.

До слова, картини Оксана Танасів коштують від $500 до $25 000. За $500 можна придбати  роботи з колекції Art Shoes Collection, Flower Collection. Найдорожчі картини з  колекції Fashion Art/Couture Collection. Пробачити картини Оксани Танасів можна на її веб-сайті - . http://oksanatanasiv.com

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись Від читача 09:22 У конструктивній співпраці – ефективна робота 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up