Діти-аутисти не мають змоги навчатися у звичайних садочках та школах

Діти-аутисти не мають змоги навчатися у звичайних садочках та школах
У міській спеціальній загальноосвітній школі, що знаходиться на вулиці Сахарова, нині навчається 120 дітей. Дев’ятеро з них – аутисти: дві –дівчинки, решта – хлопці. Найстаршій дитині – 12 років, а наймолодшій – 9.

Малюкові, якому поставлений діагноз аутизм, буде складно навчатися у звичайній школі, зазначає заступник директора з виховної роботи Людмила Роговська. Адже цим дітям потрібен індивідуальний підхід.

- Наші працівники мають за плечима великий досвід роботи з такими хлопчиками та дівчатками, - наголошує вона. – Шкільний психолог разом із вчителями розробили комплексну програму для дітей-аутистів. Окрім загальної форми навчання, у нашому закладі проводять індивідуальні корекційні заняття. Так, з дітлахами працює не тільки вихователь, а й дефектолог, логопед, психолог та вчитель ЛФК (лікувальна фізкультура – прим. авт.).

За розповіддю пані Роговської, діти-аутисти мають супутні захворювання. Тому тут необхідна комплексна робота. Застосовуючи загальновідомі методики, шкільні спеціалісти можуть похвалитися успішними результатами своєї праці.

Відео дня
> - Приміром, один із наших учнів раніше взагалі не сприймав ніякої інформації, тільки бігав кругами по класу, - каже вона. – А тепер хлопчик може посидіти на уроці та послухати навчальний матеріал.

Заступник з виховної роботи додає, що працювати з аутистами, дуже складно, але це вкрай необхідно.

- Ми застосовуємо поведінкову терапію, - наголошує пані Людмила. – Для кращого засвоєння інформації, на місці, де сидить така дитина, є спеціальні перегородки. Це зроблено для того, аби акцентувати увагу малечі на вчителеві й тому, що він пише на дошці.

Наостанок педагог говорить, що в школі також проводять активну роботу з батьками. Адже працювати з аутистом потрібно постійно, не тільки у школі, а й вдома. Тому мама чи тато повинні навчитися грамотно це робити, що сприятиме кращій соціалізації їхнього чада.  

 

Наталія БУРЛАКУ

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up