Для профілактики – двічі на тиждень у басейн

Для профілактики – двічі на тиждень у басейн
Заняття плаванням корисні не тільки під час проходження періоду реабілітації, а й для попередження виникнення проблем у роботі опорно-рухового апарату
Заняття плаванням корисні не тільки під час проходження періоду реабілітації, а й для попередження виникнення проблем у роботі опорно-рухового апарату.

Особливо корисні водні процедури в літній період. Під дією води на організм впливають температурний і фізичний чинники. У результаті, покращується кровообіг, а відповідно і робота серцево-судинної системи; покращується робота шлунково-кишкового тракту. Якщо поєднувати водо терапію та сонячні ванни, відбувається ще й загартування організму.

- Заняття в басейні добре поєднувати з різними видами спорту, - зауважує Дмитро Тугаров. – Ідеально, хоча б двічі на тиждень ходити в басейн. Для профілактики різних недуг та покращення самопочуття достатньо по півгодини активного плавання в повільному темпі.

Найкраще ж відвідувати басейн з 9 до 12 ранку. Перед цим обов’язково потрібно поснідати, щоправда за півтори години до занять у воді. Плавати на голодний шлунок не можна.

Відео дня

- Перед заняттями обов’язково потрібно прийняти гігієнічний душ та розігріти м’язи, виконавши певний комплекс вправ, - каже лікар. – Це потрібно для попередження виникнення спазмів, у народі кажуть, корчу суглобів.

Не тільки заняття в басейні, а й навіть звичайний ранковий гігієнічний душ вдома допоможе відчути цілющі властивості водотерапії. Він змушує організм прокинутися після нічного сну. Найефективніший – це шотландський, контрастний душ, його приймають близько трьох хвилин.

  • У водолікувальних комплексах є спеціальні установки, де подаються шланги з різною температурою води, удома це можна просто регулювати на крані, - продовжує пан Дмитро. – 30 хв приймаємо прохолодний душ, а потім проміжний. Цього буде достатньо для загартування. А потім – вже сам процес плавання.

Після занять плаванням також потрібно відвідати душ. Потім можна завітати в кімнату відпочинку, якщо це басейн розслабитися, відновити сили та відпочити. Їсти потрібно орієнтовно через півтори години після того, як людина отримала такі фізичні навантаження.

Якщо говорити про те, що ж краще вибрати – заняття в басейні чи відвідування міських пляжів та купання у звичайних водоймах, то тут все залежить від сезонності. Басейни ліпше систематично відвідувати в холодну пору року.

- Улітку все-таки краще плавати у відкритих водоймах, сонячні ванни плюс свіже повітря – ідеальні доповнюючи водо терапії, - зауважує фахівець. – Звісно, у басейнах воду хлорують, а відповідно, і всіляких бактерій там менше. Однак сама хлорка негативно викликає сухість шкірних покривів, алергічні реакції тощо.

Є категорія людей, яким протипоказані водолікувальні процедури . Це особи, котрі мають захворювання крові (лейкози, лейкемії); активний туберкульозний процес; злоякісні новоутворення або підозру на них; захворювання шкіри; гострі інфекційні захворювання; неврологічні проблеми; захворювання серцево-судинної системи (гіпертонічна хвороба другого-третього ступенів); хвороби органів дихання (астми тощо); схильність до кровотеч. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up